Stijn D’Hulst: “Ik wil spelen voor een ploeg die prijzen kan pakken”

Stijn D'Hulst, hier samen met Mathijs Desmet (foto VDB)©VDB / Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Los op kop in de nationale competitie, nog maar één puntje laten liggen en vlotjes door naar de halve finales van de Beker van België. Knack Roeselare is uitstekend op dreef, maar pas volgende week volgt de eerste echte test. Zowel dinsdag, woensdag als donderdag staat er in de eigen Tomabelhal een Champions League-wedstrijd op het programma. Drie dagen na elkaar volleybal op het hoogste niveau, Knack Volley zal top moeten zijn om iets te kunnen rapen. Dat beseft ook spelverdeler Stijn D’Hulst.

Stijn D’Hulst is terug van weggeweest. De ondertussen 29-jarige spelverdeler was tussen 2010 en 2017 één van de Golden Boys van Knack Volley Roeselare. In die periode werd Roeselare maar liefst vijf keer na elkaar landskampioen, won het vier keer de Beker en drie keer de Supercup. Het leverde D’Hulst een transfer op naar het buitenland. Eerst een jaartje bij het Duitse Düren, daarna twee seizoenen bij het Italiaanse Civitanova. Zowat de beste ploeg ter wereld.

Na een jaar Duitsland en twee jaar Italië ben je terug bij de ploeg waar het allemaal begon voor jou. Voelt dit aan als thuiskomen?

“Toch wel. Ik voel me hier alleszins uitstekend en ben heel blij terug te zijn. Knack Volley is een mooie club die elk jaar meedoet voor de prijzen. Bovendien kom ik hier een pak oude bekenden tegen. Zowel binnen de staf als de spelerskern. Ik zou graag willen zeggen dat ook de supporters vertrouwd aanvoelen, maar door de huidige coronamaatregelen hebben we die nog maar één keer kunnen zien. Dat is best jammer, maar liever zo dan helemaal geen wedstrijden.”

Hoe kijk je nu terug op je buitenlandse passage? In 2017 maakte je de overstap naar het Duitse SWD Powervolleys Düren.

“Met een heel positief gevoel eigenlijk. Bij Düren ben ik goed terecht gekomen en speelde ik een sterk seizoen. Daardoor kon ik een transfer versieren naar het Italiaanse Civitanova. Daar kende ik echt een superperiode. Ik heb er alles meegemaakt wat ik maar kon meemaken. We wonnen de Champions League, werden wereldkampioen, pakten de landstitel en de beker. Veel beter kun je volgens mij niet doen. Het waren twee fantastische jaren, zowel op sportief als persoonlijk vlak. Ik was al een tijdje fan van het land Italië en ging daar altijd graag op reis. En dan kom je in een stadje terecht aan de oostkust. Niet te groot, maar wel bruisend van leven. Ik vond het een genot om daar te kunnen wonen.”

Enkel het einde viel een beetje tegen neem ik aan? Toen Italië dit voorjaar hevig getroffen werd door het coronavirus.

“Dat kun je wel stellen. Dat is er behoorlijk abrupt gekomen. Echt afscheid heb ik niet eens kunnen nemen. Heel jammer, want je bouwt toch iets op met de club en de medespelers. In plaats daarvan werden het 35 dagen in quarantaine. Enkel om naar de winkel te gaan of uit medische noodzaak mocht je nog buiten komen.”

Was covid-19 één van de redenen om terug te keren naar Roeselare?

“Dat heeft wel meegespeeld, maar was niet de hoofdreden. Ik had meerdere opties en mocht ook bij Civitanova verlengen, maar ik wou terug naar een omgeving waar ik basisspeler kon worden en een club die meespeelt voor de prijzen. Toen Roeselare met een voorstel kwam, heb ik alles eens overlopen en uiteindelijk koos ik ervoor om naar Knack terug te keren. Een keuze die ik me nog geen moment beklaagd heb.”

En nu prijzen pakken met Knack Roeselare.

“Zeker! Als dat niet je doel is, dan denk ik niet dat je hier op de juiste plaats zit. We gaan vol voor de titel en de beker. Gemakkelijk is dat nooit, maar we moeten die ambities durven uitspreken.”

Jullie zijn goed op weg: op kop in de competitie en vlotjes naar de halve finales van de Beker.

“We staan er inderdaad goed voor. Enkel in de thuiswedstrijd tegen Maaseik hebben we een puntje laten liggen. Er zijn altijd zaken die beter kunnen, maar we mogen tevreden zijn met het parcours dat we tot hier hebben afgelegd. En ik hoop dat we nog iets sterker kunnen worden, want volgende week staan drie belangrijke wedstrijden op het programma in de poule van de Champions League. Dat is echt iets waar we als ploeg naar toeleven.”

Dinsdag, woensdag en donderdag een Europese topwedstrijd. Dat wordt heftig.

“Dat wel, maar ik heb graag dat de wedstrijden elkaar snel opvolgen. Een ritme van woensdag-zaterdag heb ik zelfs het liefst. Volgende week wordt het drie dagen na elkaar. Dat wordt pittig, maar we zullen er klaar voor zijn.”

Helpt het dat de wedstrijden in eigen huis doorgaan?

“Dat is zeker een voordeel. We moeten niet reizen en kennen de zaal. Het was leuker geweest met onze supporters erbij, maar de club zal onze wedstrijden streamen. We zullen hun steun wel voelen.”

Wat zijn jullie ambities in deze poule?

“Het zijn natuurlijk drie Europese topploegen, maar we zullen elke match starten met het doel om te winnen. Of dat zal lukken durf ik niet zeggen, maar we hebben zeker kwaliteiten om hen pijn te doen. We zullen zien hoever ons dat zal brengen.”

Alvast heel veel succes!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier