Slovaak Gavenda vervolledigt Knack-kern 2021-2022

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

Knack Volley trok de Slovaak Filip Gavenda aan als alternatief voor de vertrekkende kapitein Hendrik Tuerlinckx. Daarmee is de kern van Knack Volley voor het seizoen 2021-2022 compleet.

De ervaren linkshandige Filip Gavenda zal, samen met Michiel Ahyi, volgend seizoen de leemte ontstaan door het vertrek van Tuerlinckx moeten helpen opvullen. De 25-jarige en 2,02 m grote Filip Gavenda onderschreef een overeenkomst voor één seizoen. Hij was bij achtereenvolgens Puchov, Spu, Bratislava en Trencin actief in de Slovaakse competitie maar trad ook aan in de Italiaanse competitie bij Milan en Latina, speelde in Duitsland bij Netzhoppers en was het jongste twee seizoenen bij het Spaanse CV Teruel aan de slag. Gavenda is ook een vaste waarde in de Slovaakse nationale ploeg.

Daarmee zit het tussenseizoense werk van de Sportieve Cel, samengesteld uit Stefaan Coussée, Luc Van Valckenborgh, trainer Steven Vanmedegael en algemeen directeur Dirk Specenier er op. “In de loop van de jaren bouwden wij een netwerk van managers uit die perfect weten wat wij vragen. Om topspelers aan ons te binden zijn wij niet kapitaalkrachtig genoeg. Dus zoeken wij onze versterkingen bij jonge talenten die toch al één en ander bewezen hebben én nog progressie kunnen maken. Dat was het geval met de 20-jarige Est Märt Tammearu die wij aantrokken maar ook met deze Filip Gavenda. Beiden hebben overigens een connectie met oud-Knackspelers. Want eerder al speelden zowel de Est Raimo Pajusalu als de Slovaak Frantisek Ogurçak bij ons. Hun Roeselaarse ervaringen bij Knack bepaalden mee de interesse van beide aanwinsten voor ons team.”

Beide nieuwkomers zijn geselecteerd voor hun nationale ploeg waarmee zij de Europese zomercampagne afwerken. Daarna vervoegen zij Knack Volley.

Het trainersduo coach Steven Vanmedegael en zijn assistent Bram Van den hove beschikt volgend seizoen over de spelverdelers Stijn D’Hulst en Sander Depovere, receptie/hoekspelers Matthijs Verhanneman, Mathijs Desmet, Stijn Van Schie en Märt Tammearu, de centrumspelers Pieter Coolman, Rune Fasteland en George Huhmann, als hoofdaanvallers Michiel Ahyi en Filip Gavenda en libero Dennis Deroey. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.