Simon Andersen versterkt Decospan Volley Menen

Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Het bestuur van Decospan Volley Menen heeft met Simon Andersen de laatste inkomende transfer van het seizoen gerealiseerd. De 24-jarige Deen van 2,05 meter komt het middencompartiment versterken.

Lange tijd zag het er nochtans naar uit dat Red Dragon en ex-Knackspeler Arno Van de Velde zou tekenen voor de grensclub, maar de Oost-Vlaming talmde te lang. Met Simon Andersen vond Decospan wel snel een overeenkomst.

Simon speelt sinds 2018 voor een Amerikaanse universiteitsploeg en bij Decospan Menen krijgt hij de kans om een verlengstuk te breien aan zijn mooie parcours in de States.

Andersen wordt bij Menen de tweede buitenlander naast de Finse setter Askeli Lankinen. Andersen maakt ook deel uit van de Deense nationale ploeg (maar bedankte voor de Silver League deze zomer zodat hij topfit en uitgerust aan de voorbereiding bij Menen kan beginnen).

In het middencompartiment vervangt hij Martijn Colson die een topseizoen afwerkte en zal hij de concurrentie aangaan met kapitein Jelle Sinnesael en Leonis Dedeyne.

Frank Depestele heeft zijn volledige ploeg dus rond. Die telt momenteel dertien spelers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier