Scorend onvermogen bij Hermes leidt naar 3-0-nederlaag

Alleen Basia Zakoscielna kon wat scoren.© (Foto VDB)

Met 21, 22 en 16 punten in de drie sets kon Hermes geen aanspraak maken op enig puntengewin in Oudegem. De groen-gelen misten Merle Baasdam.

Door het overdrukke wedstrijdschema bij Hermes hebben verscheidene speelsters last van grotere of kleinere overbelastingen. Toen op de vrijdagavondtraining bleek dat hoofdaanvalster Merle Baasdam een week verplichte rust kreeg van clubdokter Maarten Ghillebert, beseften de Hermessers dat het geen makkelijke match zou worden in Oudegem.

Het tactisch schema werd nog aangepast en in het begin van de wedstrijd kan Hermes nog lang langszij blijven via de aanvallen van Zakoscielna, de enige Hermes-speelster die in de initiële set voor aanvallende dreiging kon zorgen. Bij 16-15 had Hermes nog alle kansen maar naar het einde van de set werd Hermes weg geserveerd door Oudegem. Hermes leed dus een logisch setverlies. Vooral het rendement van de hoofdaanvalster van Oudegem, Nikita De Paepe, lag dan heel hoog. Zij werd dan ook de topschutter van de wedstrijd met 17 punten.

Bij Hermes kwam de meest productieve speelster Zakoscielna uit op een score van zeven punten. Dit zegt dus heel veel over het scorend onvermogen bij Hermes en de blokkracht bij Oudegem.

In set 2 kon Hermes ook tot halfweg langszij blijven, vooral door de foutenlast bij Oudegem die toch bijzonder hoog lag. Zwaanswijk kon een paar keer prikken maar toch ging de set verloren bij 25-22.

Oudegem kon in de derde deelbeurt de eigen foutenlast nog verminderen. Oostende had niets meer in de pap te brokkelen. Via 16-10 en 21-12 verloren de groen-gelen met 25-16. Het Oostendse jeugdproduct Lara Nagels, al meerdere seizoenen aan de pas bij Oudegem, viel nog geblesseerd uit nadat ze bij een ongelukkige blokactie landde op de voet van een eveneens ex-Hermesser, Bente Daniëls.