Knack wint 3-0 van Maaseik en komt op één zege van de twaalfde landstitel

Roeselare mag juichen na de zege tegen Maaseik.©Bart Vandenbroucke VDB
Roeselare mag juichen na de zege tegen Maaseik.©Bart Vandenbroucke VDB
Redactie KW

Knack ging in deze derde titelconfrontatie door op zijn elan van de woensdag 0-3 gewonnen uitwedstrijd en brengt met een overtuigende zege in drie sets de stand op 2-1. Knack won nipt 29-27 de eerste beurt, verdubbelde gemakkelijk met 25-19 en speelde Maaseik met 25-12 weg de derde beurt. Wie eerst drie wedstrijden wint, is kampioen.

Knack-coach Vanmedegael bracht dezelfde basis in lijn van de midweekse uitzege, dus mét seizoensrevelatie Desmet. Zijn opponent Banks begon met spelverdeler Karimisouhelmaei, korweg Javad, die na revalidatie weer van meetaf aan mocht opdraven. Knack opende overtuigend naar 5-2 via Tuerlinckx en twee keer Coolman aanvallend plus een acende Verhanneman. Via een listig plaatsende Martinez en Stahl remonteerde Maaseik naar 8-7.

Maar de Roeselaarse aanvallers waren even niet af te stoppen. Verhanneman en Desmet twee keer secuur afwerkend en Coolman één keer tekenden voor de 13-9. Maaseik plooide evenwel nog niet. Met twee bloks, Tuerlinckx en Fasteland die even later ook buiten mokerde, stond het 14-14.

Ace van Depovere

De intro van een enerverend tweede setgedeelte waarbij Maan en Cox aanvallend niets misten en Maaseik kwam dreigend 19-20 voor. Desmet met een plaatsbal en Tuerlinckx die Cox blokkend counterde zorgden voor de 23-21. Desmet tekende de eerste setbal aan, Maan neutraliseerde die en Cox stelde gelijk. Bij 25-25 blokte de ingekomen Esfandiar Verhanneman af, counterde de spelfase nadien ook Tuerlinckx, maar de door Knack aangevraagde videochallenge toonde een netfout aan van de Iraniër. Geen 25-27 maar 26-26. Met een ace zorgde de ingekomen Depovere voor de 27-26, Cox neutraliseerde die maar serveerde daarop fout en Verhanneman verzilverde die vijfde setbal naar 29-27.

Sterke Verhanneman

Aanvankelijk omgekeerd scenario de tweede set want het was Maaseik dat nu 2-5 voor kwam. Met de hulp van Knack weliswaar dat even onzuiver was zowel in de passing als service. Coach Vanmedegael maande in een dode tijd tot rust aan en dan begon het recital Verhanneman. Ingeleid door een storend serverende Tuerlinckx met tussendoor een ace kwam Maaseik niet meer tot een degelijk spelopbouw, Knack recupereerde gemakkelijk en tot drie keer toe mokerde Verhanneman na een recuperatie. Hij zou die eerste herneming aanvallend zelfs een 7 op 8 halen.

Als Coolman scoorde met een counterend blok op Cox stond het 16-9. Set gespeeld denk je dan. Maar Knack mistastte zich een paar keer op de service van Verhees die tot de 16-13 op de servicelijn bleef. Dichter kwam Maaseik niet meer en bij 21-18 ging het zowel serverend, zes opslagmissers die tweede set, en aanvallend in de fout wat het Knack gemakkelijker maakte om de door Desmet bijeengeslagen setbal via een op Martinez blokkende Coolman naar de 25-19 verdubbeling te slaan. Al was het nog even wachten op de door Maaseik aangevraagde videochallenge eer van veld kon gewisseld worden.

Losgeslagen Knack

Het verhaal van de derde beurt is rap verteld. Een losgeslagen Knack ging, ingeleid door een weer storend serverende Tuerlinckx, naar 6-1 want Maaseik ging in receptie compleet de mist in en zowel Desmet als Fasteland werkten de overdwarrelende ballen af. Bij 16-8 was de wedstrijd gespeeld. Cox kreeg geen bal meer op de grond en zijn vervanger Kindt werd slag op keer afgeblokt. Maan, de tweede set door Esfandiar gewisseld mocht weer proberen Maaseik vooruit te helpen maar ook dat bracht geen soelaas. Maaseik lag op de slachtbank en verloor met vernederende 25-12 de derde set en wedstrijd.

Verhanneman, die met 19 punten topscorer werd, was voor Maaseik-coach Banks ‘ Star of the Game ‘.

Woensdag 14 april reist Knack naar de Steengoed Arena en wordt kampioen als het zijn derde wedstrijdzege haalt. Al beseft men best bij Knack dat een gewond dier hard uit de hoek kan komen. Verliest Knack dan wordt zaterdag 17 april de beslissende wedstrijd in de Tomabelhal afgewerkt.

(Rik Bekaert)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.