Roeselare tankt vertrouwen tegen Menen voor de competitiestart

© (Foto MPM)
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Knack heeft in een oefenpot in eigen zaal geen moeite gekend met Menen. Het werd 3-0 (25-19, 25-21 en 25-17). Een ideale aanloop naar de competitie die zaterdag start voor Roeselare. Voor Menen is er nog werk aan de winkel.

Knack begon met D’Hulst, Verhanneman, Fasteland, Ahyi, Desmet, Van de Velde en libero Deroey terwijl Frank Depestele opteerde voor Lankinen, Rotty, Sinnesael, Kindt, Plaskie, Dedeyne en libero Stuer. De Menencoach zou bij 11-7 al naar een time-out grijpen omdat zijn ploeg vooral aanvallend wat steken liet vallen. De kloof zou alsmaar groter worden. Ahyi zijn vizier stond op scherp: 25-19.

Vanmedegael wisselde bij aanvang van set twee Verhanneman voor Tammearu en Van de Velde voor Coolman. Bij Menen ging middenman Dedeyne naar de kant ten voordele van Andersen. De bezoekers lieten in de vernieuwde formatie aanvankelijk een betere indruk na: 2-5 na een blok van Plaskie, nadien ging het weer bergaf. Kapitein Sinnesael ging snel naar de kant in de tweede beurt zodat Dedeyne sneller dan voor zien weer mocht opdraven. Ondertussen stond Decospan wel vier punten in het krijt (15-11). Tammearu maakte de klus af na een leuke, intense rally.

In set drie werd Desmet gewisseld voor Van Schie en kwam Depovere in voor D’Hulst. Menen deed het met Brems ook met een andere setter en Vanneste kwam in ten nadele van Plaskie. Net als in het vorig spel was de beste start weer voor Menen (2-6) maar in een mum van tijd stelde Knack gelijk: 7-7. Van Schie liet zich tonen en was aanvallend bij de les maar ook serverend viel hij op. Twee opeenvolgende aces en 18-13. Ook het punt nadien mocht Van Schie voor 90% op zijn naam schrijven na een nieuwe verschroeiende opslag. Kindt reageerde nog heel even van aan de opslaglijn, maar Menen kon de achterstand niet meer uitwissen.

Voor Roeselare en Menen was het de laatste generale repetitie voor de competitiestart. Decospan slaat vrijdag het nieuwe seizoen op gang op het parket van Gent terwijl Roeselare er zaterdag aan begint met een thuismatch tegen Haasrode Leuven, de nieuwe ploeg van Knackboegbeeld Hendrik Tuerlinckx.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.