Pierre Vandeputte wordt opnieuw voorzitter van Decospan VT Menen: “Ik heb er heel veel goesting in”

Pierre Vandeputte (midden) in 2019 tussen enkele spelers van Menen. Hij nam toen na 20 jaar afscheid als voorzitter van de volleybalclub. © VDB
Jan Steenhoudt
Jan Steenhoudt Editieredacteur KW Kortrijk – Menen – Waregem

Na de kwalificatie voor de titelfinale vorige week is er nog uitstekend nieuws te rapen bij Decospan VT Menen. Zo komt er volgend seizoen een nieuw bestuursorgaan, met Pierre Vandeputte als voorzitter, en zowel de vzw als het dagelijks bestuur krijgen versterking.

Begin maart kondigde Decospan Menen de terugkeer van Galloo als shirtsponsor al aan. In het zog van het Menense bedrijf maakt ook oud-voorzitter Pierre Vandeputte na drie jaar zijn comeback bij volleybalclub. Het gerucht ging al sinds begin februari dat Vandeputte opnieuw zijn oude functie zou opnemen. Maar nu is het dus officieel: hij wordt de voorzitter van het nieuwe bestuursorgaan, dat onder meer zal bestaan uit Peggy Clerick als penningmeester, Benoit Deny als secretaris en enkele vertrouwde gezichten uit het dagelijks bestuur.

“Ik heb er heel veel ‘goesting’ in”, zegt Pierre Vandeputte. “Het Menense volleybal is een prachtig project dat me altijd nauw aan het hart is blijven liggen en dat ook zonder mij schitterende resultaten heeft behaald. Toen het bestuur besliste om te stoppen op het hoogste niveau, ben ik grondig beginnen nadenken om me weer te engageren binnen de club. Dat zal ik nu dus doen als voorzitter.”

We zullen we heel veel mensen voor nodig hebben met het oog op volgend seizoen, zeker met die champions league-deelname (Anne Verhelst – manager)

“Ik heb het volste vertrouwen in het huidige team en het sportieve en dagelijkse beleid blijft dan ook in hun handen. We gaan op dat vlak voor continuïteit. Vanuit mijn nieuwe rol zal ik wel optreden als gezicht van de club en op basis van mijn relaties het financiële draagvlak van de club verder uitbouwen. De komende weken zal ik dan ook heel wat gesprekken met nieuwe potentiële partners voeren”, verklaart Pierre Vandeputte zijn terugkeer.

Vers bloed

De perikelen rond het voortbestaan van de club maakten meer dan ooit duidelijk dat er vers bloed nodig was om Decospan Menen boven water te houden. Zo zullen onder meer Bart Gryson en Cedric Odvart toetreden tot het bestuur. De vzw achter de club wordt ook uitgebreid, en de ‘raad der wijzen’, zoals de ploeg rond Jan Desmet van Decospan binnen de club genoemd word, blijft verder zijn adviserende taken uitvoeren.

Toen het bestuur besliste om te stoppen op het hoogste niveau, ben ik grondig beginnen nadenken om me weer te engageren binnen de club. Dat zal ik nu dus doen als voorzitter. (Pierre Vandeputte – nieuwe voorzitter Decospan Menen)

Decospan Menen kwalificeerde zich vorig weekend voor het eerst voor de titelfinales.
Decospan Menen kwalificeerde zich vorig weekend voor het eerst voor de titelfinales. © MP

Naast de bestuurlijke expansie trok de club ook nieuwe medewerkers aan voor de bar, de praktische organisatie, de social media en het grafische werk.

“Decospan Menen mag dan wel een echte familieclub zijn, het neemt niet weg dat een Ligaclub op heel veel mensen moet kunnen bouwen om professioneel voor de dag te komen”, weet manager Anne Verhelst. “Zeker met het oog op volgend seizoen – met een Champions League-deelname – zullen we daar heel veel mensen voor nodig hebben. Daar hebben we al hard aan gewerkt en dat zullen we ook de komende weken en maanden doen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.