https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Menen wint nu ook in eigen huis van Achel

Jelle Sinnesael trok zijn ploeg over de streep in de eerste set.© foto MPM
Jelle Sinnesael trok zijn ploeg over de streep in de eerste set.© foto MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Menen blijft maar winnen. Niets hoefde nog voor de jongens van coach Frank Depestele, maar het heeft nog maar eens met een overwinning aangeknoopt in eigen zaal. Dit keer werd Achel met 3-0 wandelen gestuurd. Setstanden waren 39-37, 25-23 en 25-20.

Het puntje dat Menen woensdag pakte tegen Roeselare, stond gelijk aan de derde plaats in de reguliere competitie en dus kon Frank Depestele al eens gaan roteren en experimenteren. Dat deed hij ook met Kobe Brems aan de pas in plaats van de Fin Lankinen. Veel kwaliteitsverschil leverde dat niet op. Decospan hield lange tijd gelijke tred met de Limburgers.

In de staart van de set kreeg Achel kansen, maar het liet die onbenut en Sinnesael trok zijn ploeg weer over de streep. Decospan begon slecht aan set twee, maar dan was Menen weer de betere ploeg. In het laatste spel zat Achel door zijn beste krachten. Menen ging door op het elan met stevige recepties van Vanneste en Stuer. De overwinning kwam niet meer in gevaar.

Voor Menen staat er geen midweekmatch op de agenda. Hun volgende confrontatie is volgende week zaterdag in Roeselare. Al hangt die wedstrijd in de Tomabelhal nog aan een zijden draadje door het coronavirus die er eerder uitbrak. Over enkele dagen zou het duidelijk moeten worden of er nog extra spelers besmet geraakten met het virus.

(MPM/Foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten