Menen verliest thuis van Gent

Wannes De Beul gaat voorbij het blok van Dedeyne en Vanneste.© MP
Wannes De Beul gaat voorbij het blok van Dedeyne en Vanneste.© MP
Redactie KW

Omdat de nacompetitie voor zowel Menen als Gent maar eind deze maand begint, speelden ze afgelopen week twee oefenduels tegen mekaar.

Woensdag won Menen met 1-3 in Gent maar in eigen zaal moesten de jongens van coach Depestele zaterdag in het zand bijten. Het werd 1-3 met 22-25, 25-22, 23-25 en 19-25 als setstanden.

Beide teams traden niet op volle sterkte aan. Bij Menen ontbraken met Seppe Rotty (appendix), Anshel Ver Eecke (knie) en Jelle Sinnesael (pink) drie basisspelers. Maar ook Jan Van Huffel zette zijn sterkste pionnen niet tussen de lijnen. Zo bleven Jente De Vries (ex-Menen), setter Tim Degruyter en middenman Chris Ogink de hele match op de bank.

Daardoor kreeg West-Vlaming Thiemen Ocket zijn kans aan de spelverdeling en die greep hij ook. Met Gilles Vandecaveye kwam nog een andere provinciegenoot succesvol in actie. Frank Depestele experimenteerde even met Trifon Lapkov als hoekspeler maar dat pakte niet zo goed uit. Na een spannend duel trokken de bezoekers verdiend aan het langste eind.

Menen neemt het op 27 februari in de play-offs thuis op tegen Roeselare of Maaseik. De coach hoopt om tegen dan over een volledig fitte spelerskern te beschikken. De ploeg wordt de komende weken ook nog versterkt op training want de middenmannen Wouter Devreker (Torhout) en Robbe Van Loon, 18-jarig talent van de volleybalschool, zullen aansluiten bij de selectie.

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.