Menen komt met de schrik vrij tegen Achel

Mathieu Vanneste zet de aanval in tegen Achel. © foto MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Decospan heeft geflirt met een thuisnederlaag tegen staartploeg Achel. Na de 2-0 liet het zich in slaap wiegen om in de tiebreak terug te knokken uit een verloren positie. Het werd 3-2 met 25-23, 25-22, 11-25 en 16-14 als setstanden.

Menen nog in volle euforie na de historische bekerzege tegen Knack woensdagavond. De inspanningen hadden wel hun tol geëist want Seppe Rotty kampt met een lichte blessure aan de rug en startte op de bank. Maar Frank Depestele wijzigde zijn team nog op andere plekken met de drukke decembermaand in het achterhoofd.

Uithaal naar regering

Yentl Bille kreeg zijn eerste basisplaats van het seizoen ten nadele van Lowie Stuer die voor de gelegenheid als hoekspeler op de bank fungeerde. De match begon met een Menenspeaker die uithaalde naar de regering die vanaf maandag weer toeschouwers verbiedt op volleymatchen. “Het is met pijn in het hart en met veel onbegrip dat we hier voorlopig voor de laatste keer met publiek spelen.”

De spelers reageerden op het parket met stevig blokwerk dat hen naar 8-4 loodste. Wanneer Lou Kindt Menen naar 20-14 acete leek er geen vuiltje aan de lucht. Maar dan duwden de Limburgers door en de recepties van Decospan kwamen niet meer perfect. Achel vond bij 23-22 zelfs de aansluiting. Menen al bibberend alsnog naar setwinst.

Inhaalrace

Achel had vertrouwen gepuurd uit de sterke eerste set en ging nadien gewoon verder. Het werd wel heel stil toen Van Dyck de 4-9 op de bordjes klopte. Menen zette de inhaalrace in via Lou Kindt aan de opslag: van 10-12 naar 14-13. Plaskie pikte ook nog zijn puntjes mee en toch zou de thuisploeg pas diep in het tweede spel definitief afstand nemen van Achel.

Set drie begon zowaar nog slechter voor Decospan dan het spel ervoor: 5-12 na een smash van Van Dyck. Ondertussen had Brems de Fin Lankinen afgelost aan de spelverdeling in de hoop een nieuwe remonte te forceren. Maar dit keer lukte dat niet. Integendeel want Decospan incasseerde een 12-20-tussenscore vooraleer met 18-25 deelwinst te moeten afstaan.

Malaise gaat voort

En de malaise ging maar voort met 1-7 in het vierde spel. Lankinen kwam weer tussen de lijnen om de bijna hopeloze situatie te keren. Ook Depestele wist het even niet meer: 4-11 en een nieuwe time-out. Ook Kindt moest dan zijn plaats afstaan aan Maxim Libert, het stond toen al 4-13. Bij de invalbeurt van Stuer voor Vanneste keek Menen al tegen een 5-15-achterstand aan.

De blamage werd alleen maar groter. Op naar een tiebreak. Daarin spanning tot Van Dyck een eerste kloofje maakte: 7-9. De match leek verloren bij 9-13 maar na heel wat betwistbare fasen en gevechtsvolleybal maakte de sterk ingevallen Stuer het dan toch af. Decospan komt heel goed weg met deze twee punten en blijft daarmee op play-offkoers.

Europees tussendoortje

Voor Menen wacht nu een Europees tussendoortje in Las Palmas. De spelers en de entourage reizen dinsdag in de vroege ochtend naar de Canarische Eilanden waar ze het woensdagavond opnemen in de 1/16e finales van de CEV-Cup. Volgende zondag mogen Sinnesael en zijn troepen weer naar de Tomabelhal voor de competitiematch in Roeselare. De Knackspelers azen op revanche na de pijnlijke nederlaag van vorige woensdag die hun van hun zevende opeenvolgende beker houdt.

(MPM/Foto MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.