Menen klopt titelkandidaat Aalst in oefenduel

© (Foto MPM)
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Decospan VT Menen heeft heel wat vertrouwen getankt in de laatste oefenwedstrijd in eigen zaal want het klopte Lindemans Aalst met 3-1-cijfers. Setstanden waren 25-19, 22-25, 25-23 en 25-20.

Een leuke opsteker dus voor Menen maar toch mag de overwinning niet opgeklopt worden want Aalst -volgens sommigen outsider voor de titel- kon niet op volledige sterkte aantreden. Libero Tim Verstraete (Kuurnenaar) en de Nederlandse opposite Robin Overbeeke bleven thuis wegens ziekte. Menen zag Lou Kindt woensdag ook uitvallen met ziektesymptomen maar de hoofdaanvaller raakte wel opgelapt en gelukkig want de Oost-Vlaming zou de meeste punten scoren voor Menen dat naast Kindt startte met Lankinen, Rotty, Plaskie, Sinnesael, Andersen en libero Stuer.

Na een aarzelend begin (2-7) geraakte Decospan helemaal op toerental dankzij onder meer gerichte opslagen van Plaskie. (8-8). Ook Kindt toonde zijn kwaliteiten aan de opslaglijn en tilde Menen naar 17-14. Na de 17-17 blokte de thuisploeg een veilige voorsprong bijeen.

Aalst klom in de tweede set weer meteen op voorsprong en dit keer hielden ze die bonus vast tot 20-21. Menen leek weer de nodige veerkracht te vinden om de scheve situatie om te buigen maar het was Aalst dat onder impuls van een sterk ingevallen tweede setter met de winst ging lopen. Het beslissende punt kwam er na een mooie pipe-aanval.

Coach Depestele deed het in de derde set met Vanneste in plaats van Plaskie, Dedeyne in de plek van Andersen en Bille die Stuer afloste. Bij Aalst werd youngster Van de Velde libero in plaats van Baetens. Menen kwam 10-7 voor maar zag Aalst weer op gelijke hoogte komen (12-12). Brems viel dan in voor Lankinen en Menen vond een nieuwe drive: 16-14 na een uitstekende rally afgerond door Rotty. Aalst kwam nog even opzetten (17-18), de reactie van Kindt en Rotty was stevig: 25-22.

De veer was gebroken bij de Ajuinen die in de vierde beurt constant achter de feiten moesten lopen. Kindt en Brems serveerden sterk en hadden een groot aandeel in de voorsprong. Bij 17-14 werd de scheidsrechter (die andere verplichtingen had) afgelost door Menenspeler Lowie Stuer. Gelukkig waren er geen dubieuze fasen en Menen raasde naar een mooie zege.

Volgende week dinsdag oefent Menen nog een keer op verplaatsing (bij Knack Roeselare) om vrijdag dan aan de competitie te starten met een verraderlijke verplaatsing naar Gent.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.