Marie De Clerck uit Wevelgem en Luc Haegemans leiden Euromillions Volley League

Luc Haegemans en Marie De Clerck leiden voortaan de Euromillions Volley League. © gf
Rik Bekaert

De nieuwe competitie in de Euromillions Volley League start binnen twee weken onder leiding van de nieuwe voorzitter Luc Haegemans en een nieuwe general manager, Marie De Clerck uit Wevelgem.

Door aanhoudende misverstanden en problemen tussen de federaties en de Volley League beslisten in oktober 2020 toenmalig voorzitter Philip Boone en general manager Marc Spaenjers om hun ontslag in te dienen. De acht Liga A-ploegen beslisten om de tijd te nemen om nieuwe mensen aan te zoeken om die posities in te nemen.

Onder het interim-voorzitterschap van Knack-voorzitter Francis De Nolf werd door de AlgemeneVergadering in juni Luc Haegemans verkozen als nieuwe voorzitter. Begin deze maand werd Marie De Clerck aangetrokken als nieuwe general manager.

Meedingen met beste teams in Europa

In de raad van Bestuur zijn de acht Liga A ploegen vertegenwoordigd. In samenwerking met Volley Belgium, Volley Vlaanderen en de Féderation Volley Wallonie-Bruxelles willen zij ervoor zorgen dat het Belgische topvolleybal verder doorgroeit tot een belangrijke topsport waarin clubs en spelers kunnen meedingen met de beste teams in Europa.

De 67-jarige Luc Haegemans is de voormalige secretaris-generaal van BNP Paribas Fortis en bekleedde sinds 2015 heel wat bestuursmandaten in diverse vennootschappen zowel in de profit- als non-profitsector. Zelf speelde hij volleybal bij Sipico Leuven.

Van basket naar volley

Marie De Clerck (46) was tot voor kort General Manager van Basketbalclub Oostende en leerde zo de professionele sportsector indringend kennen. Met enthousiasme en passie voor de sport wil zij met volle goesting meeschrijven aan een nieuw en sterk Ligaverhaal in het volleybal.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.