https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Knack Volley verliest 3-1 bij Maaseik

Stijn D'Hulst (archiefbeeld)© VDB
Stijn D'Hulst (archiefbeeld)© VDB
Redactie KW

Competitieleider Knack Volley liep met 3-1 zijn eerste seizoensnederlaag op bij Maaseik. Roeselare won met 26-28 wel de eerste set, maar verloor de volgende deelbeurten met respectievelijk 25-21, 25-18 en 25-20.

Met die volle dagwinst komt Maaseik op gelijke puntenhoogte van Roeselare, maar omdat Knack één zege meer telt, blijft het alsnog leider. Roeselarecoach Vanmedegael greep voor deze topper terug naar de basisopstelling van het seizoenbegin met D’Hulst aan de spelverdeling, Tuerlinckx als hoofdaanvaller, Coolman en Huhmann vormden het middencompartiment met Verhanneman en Fragkos op de hoeken. Deroey stak in de liberotrui.

Die eerste set werd een heel evenwichtige en gelijkopgaande beurt, al ontbraken de lange balwisselingen om van een prima partij te gewagen. Maaseik begon zonder Maan, maar met Martinez op de receptie/hoek en die slaagde erin om met drie aanvallen Maaseik van 14-15 achter naar 18-15 voor te slaan. Tot Fragkos en Verhanneman voor Knack samen met Tuerlinckx de aansluiting bewerkten naar 21-21. Roeselare kwam via Coolman en Fragkos eerst op setbal (23-24) die Cox evenwel neutraliseerde, waarna de ingekomen Kindt met een ace de setbal naar Maaseik deed verglijden. Bij 26-26 acete de aan de service ingekomen Desmet Knack naar de tweede setbal die Martinez voor Maaseik buiten keilde en 26-28 Roeselaarse winst.

Datzelfde spelbeeld herhaalde zich aanvankelijk de eerste herneming met beide teams die moeilijk afstand van elkaar konden nemen, wat de tussenstanden 3-4, 7-7, 11-10 en 12-13 ook illustreren. Tot bij Maaseik de foutenlast groeide, wat Knack een driepuntenbonus opleverde. Knack kon via Fasteland, die de tweede set startte voor Huhmann, en Fragkos samen met Verhanneman die bonus tot 17-20 op het bord houden. Maar dan ontbond een geprikkelde Maan, die bij 15-17 een bleke Martinez verving, zijn duivels. Dat vormde het keerpunt in de wedstrijd, want Maan trok zijn ploegmaats mee naar de gelijkmakende winst die vooral vorm kreeg door Iraans opslaggeweld. Eerst serveerde spelverdeler Javad die de Roeselaarse receptie teisterde naar 21-20, terwijl Cox en Maan niet meer af te stoppen waren. Daarna bezegelde zijn landgenoot Esfandiar ook al vanop de servicelijn het Roeselaarse lot naar 25-21.

Een aangeslagen en van dan af onkennelijk spelend Knack moest de verdere wedstrijd ondergaan. Vanaf de derde beurt kon Roeselare niet meer de minste servicedruk ontwikkelen. Maan bleef zijn ploeg in zijn gekende ethousiaste speelstijl aansturen en een gelaten Knack keek snel tegen een vijfpuntenachterstand (11-6) aan. Bij 17-10 was de set gespeeld. Knack kon geen vuist meer maken en Maaseik verdubbelde gemakkelijk 25-18.

Knack met weer Huhmann voor Fasteland kon de vierde beurt wel nog even de illusie op beters wekken en hield tot 7-6 stand. Maar een losgeslagen Maaseik loste zijn greep niet meer. Even kon Knack bij 17-12 naar 18-15 dichten, maar een remonte zat er niet meer in. Maaseik trok door naar 22-16, niettegenstaande Tuerlinckx weer zijn betere slagarm vond, en beslechtte met 25-20 de wedstrijd.

Woensdag speelt Knack om 19.30 de derby bij Decospan Menen.

(RBD)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten