Knack Volley in poleposition voor finale na 3-0 winst tegen Maaseik

Fragkos en Desmet© VDB
Fragkos en Desmet© VDB
Redactie KW

Knack won deze vijfde confrontatie van het seizoen tegen Maaseik met overtuigende 3-0 cijfers en setstanden 25-23, 25-23 en 25-18. Daarmee komt Roeselare twee punten los op kop en begint het de meervoudige titelfinale thuis in de eigen Tomabelhal tegen Maaseik. Tenminste, als Knack zich niet laat verrassen op de slotspeeldag bij Haasrode-Leuven.

Nog altijd geen Verhanneman bij Roeselare, maar wel weer Fragkos die met Desmet de receptie/hoekplaatsen bezette. De Griek zou uitgroeien tot man van de match en terecht. Hij stopte niet alleen heel zuiver, hij werkte ook af aan 75% en teisterde met de service. Maaseik moest het nog altijd doen met de jonge spelverdeler Mc Cluskey.

Het werd overigens een stevige pot volleybal met enkele gesmaakte lange rally’s. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd zijn, werd tot 18-15 de derde beurt geïllustreerd. Het was de eerste keer in de match dat een ploeg een driepuntenbonus op het bord kreeg. In dat wisselend scoreverloop kwamen bij Roeselare de receptie/hoekspelers maar moeizaam in de wedstrijd. Maar dan stond Tuerlinckx paraat en ook Fasteland scoorde geregeld. Bij Maaseik was Cox niet af te stoppen waar centrumspeler Verhees foutloos afwerkte.

Bij 18-20 nam Maaseik optie op eerste deelwinst en dat was het sein voor coach Vanmedegael een dubbele wissel door te voeren. Depovere kwam er in voor Tuerlinckx en Van Schie voor D’Hulst. Zij bleven er tot het 24-23 stond. Bij 21-22 sloeg Fragkos de bordjes gelijk, Van Schie counterde Martinez blokkend en mokerde dan de 24-22 op het bord. Cox herleidde vanuit de verdedigingszone naar 24-23. Het moment om er D’Hulst en Tuerlinckx weer in te brengen en Coolman verzilverde de tweede setbal naar de 25-23 deelwinst.

Zelfde scenario in de eerste herneming waarbij Maaseik een inleidende 3-1 naar 4-6 omsloeg via weer Cox en Stahl in de afwerking waar Cox daarna twee servicepunten afleverde. In wisselend scoreverloop ging het naar 12-13 toen Desmet zijn moeizame eerste set in de vergeethoek keilde. Eerst aanvallend naar 13-13 waarna hij ook al met twee services de Maaseikse receptie in gebreke vond en 15-13.

Maar net als de eerste beurt kwam Knack weer 19-20 achter, want Maan stelde aanvallend 19-19 gelijk om met een ace naar 19-20 te gaan. Weer in de opstelling waarin een dubbele wissel met de inbreng van Depovere en Van Schie zich tactisch opdrong. De dubbele wissel bleek weer succes te hebben in deze fase. Het duoblok Desmet-Fasteland counterde Cox blokkend. Fasteland bracht de stand eerst met een aanval en dan een gewonnen netduel op 23-21. Fragkos sloeg de setbal op het bord naar 24-22 en nadat Cox een rally in Maaseiks voordeel beslechtte naar 24-23, kon Tierlinckx na een nieuwe dubbele wissel de tweede deelwinst vastprikken naar 25-23.

De derde beurt moest Knack een vroege tweepuntenachterstand weer goedmaken. Dat gebeurde bij 9-9 en via Stahl kon Maaseik nog even de illusie op deelwinst ophouden. Maar bij 18-15 was dit heel scherp spelend Roeselare niet meer af te stoppen. Desmet werkte nu weer secuur af, Cox zat vast in de Roeselaarse blokorganisatie en bij 21-17 pakte coach Vanmedegael voor de derde keer uit met het nieuwe Roeselaarse tactisch wapen, de dubbele wissel. Al moet je daar uiteraard wel de spelers voor hebben. Maaseik lag tegen het canvas, Van Schie blokte op de ingekomen Esfandiar het wedstrijdpunt op het bord dat Desmet vanop de servicelijn verzilverde naar 25-18.

Terecht werd Fragkos uitgeroepen tot Star of the Game.

Zaterdag 27 maart speelt Knack de laatste wedstrijd van de Champions Final 4 bij Haasrode/Leuven.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.