Knack Volley herovert met een 0-3 bij Maaseik het thuisvoordeel

Coach Steven Vanmedegael.© (Foto VDB)
Coach Steven Vanmedegael.© (Foto VDB)
Redactie KW

Na de ontgoochelende wedstrijd zaterdag waarin Maaseik in de Tomabelhal met 1-3 het thuisvoordeel in deze finale naar Limburg meesleepte, revancheerde Knack zich met een overtuigende 0-3 (setstanden 21-25, 23-25, 21-25) in Maaseik. Dat brengt de stand in deze finale op 1-1.

Coach Vanmedegael wou zijn ploeg weer zien spelen zoals in het European Champions League-tornooi in het Italiaanse Modena. Hij pakte dan ook uit met diezelfde basisopstelling, dus mét Desmet voor Fragkos, waarin de Italiaanse topper Modena met 0-3 geklopt werd. Maar wij zagen van meetaf aan vooral een veel gretiger Knack dat de foutenlast tot het minimum beperkte. Zo liet Roeselare die eerste beurt maar drie opslagmissers noteren tegenover zeven voor Maaseik. Er werd vooral ook veel taktischer geserveerd. En waar de Knack-aanvallers zaterdag de bal niet meteen op de grond kregen mokerden zij wel snoeihard de door D’Hulst smashklare geleverde ballen naar de overkant. Het werd een heel boeiende wedstrijd want Maaseik speelde evenmin ondermaats. Tot 14-14 ging de score gelijk op die eerste beurt. Dan leverde een beter blokmoment van Roeselare een driepuntenbonus (14-17) op die Knack niet meer liet remonteren. Taktische opslagen verstoorden de Maaseikse spelopbouw en bij 19-22 zorgde Verhanneman met twee smashes voor de eerste setbal. Martinez neutraliseerde die maar Tuerlinckx mokerde de tweede naar 21-25 winst.

Zelfde scenario eigenlijk de tweede beurt met een heel gretig Knack dat een inleidende 1-3 wel door Martinez naar een 5-4 achterstand zag herleid. Maar Fasteland, Tuerlinckx en Coolman zorgden bij 7-10 weer voor een driepuntenbonus. Die werd naar 14-14 herleid via een sterk servicemoment van Cox. Bij 17-18 was Desmet evenwel gevarieerd afwerkend niet meer af te stoppen en hij zorgde voor de 19-22. Met een blok van de ingekomen Van Schie op Maan werd het 20-24. Stahl zorgde serverend nog even voor een remonte van Maaseik, Fasteland mokerde out (23-24) maar dan serveerde Stahl in het net en de 23-25 verdubbeling.

Dat Knack bulkte van het vertrouwen bleek al rap de derde beurt. Verhanneman, foutloos afwerkend die derde beurt, en Desmet zorgden voor een 6-9 die naar 15-22 uitgediept werd. Bij Maaseik probeerde coach Banks het met Javad aan de spelverdeling maar een nu wel zwalpend Maaseik kon niet meer voldoende weerwerk bieden. Knack liet zich niet meer verontrusten, bleef heel secuur stoppen en D’Hulst verdeelde heel verrassend. Verhanneman zorgde bij 20-24 voor de eerste wedstrijdbal en Coolman verzilverde de tweede naar de 21-25 dagzege.

Daarmee komt de stand in deze meervoudige finale op 1-1 en Knack kwam met het thuisvoordeel weer naar de Tomabelhal. Zaterdag staat er de derde confrontatie op het programma. De winnaar kan dan volgende week woensdag in Maaseik de titel halen. Een eventuele bellewedstrijd wordt op zaterdag 17 maart in de Tomabelhal gespeeld.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.