Knack Volley focust op twaalfde landstitel en achtste dubbelslag titel-beker

Hendrik Tuerlinckx lonkt naar een zevende titel als afscheid aan Knack Volley.© VDB

Knack Roeselare snijdt zaterdag 3 april in de eigen Tomabelhal het laatste schuifje van een tot nu toe succesvol volleybalseizoen-zonder-supportersbeleving aan met de meervoudige finale tegen aartsrivaal Maaseik. De complete Knack-bubbel gaat voor de twaalfde landstitel in de hoogste nationale volleybalreeks.

Dit seizoen, het 34ste in de Liga A, werd Knack Roeselare niet alleen regulier kampioen met maar één nederlaag (3-1 bij Maaseik), het sloot ook de Champions Final 4 af op de eerste plaats met eveneens maar één nederlaag, belleverlies in Maaseik, wat het thuisvoordeel oplevert in de meervoudige titelfinale. Wordt Knack kampioen, dan is dat meteen de achtste dubbele slag titel-beker in de clubgeschiedenis.

Knack Roeselare debuteerde in Liga A in het seizoen 1982-1983. Het haalde zijn eerste titel in 1989 door in Lennik de vierde titelconfrontatie met 0-3 te winnen. In de 33 afgewerkte seizoenen op het hoogste niveau haalde Knack Volley 25 keer de titelfinale. Daarvan werden er 11 gewonnen en 14 verloren.

Ultieme titelstrijd

Deze titelfinale wordt de 21ste meervoudige finaleclash met Maaseik als opponent. In de 20 voorgaande won Roeselare 8 keer van de Limburgers. Vier keer werd de titel in drie wedstrijden beslecht waarvan twee keer met het eigen thuisvoordeel (’06 en ’13) en twee keer als Maaseik het thuisvoordeel had (’05 en ’16). Twee keer (’09 en ’17) verzekerde Knack zich van de titel in vier sets en werd kampioen in Limburg. Twee keer (’07 en ’10) kon Knack de beslissende vijfde wedstrijd in Roeselare winnen.

Knack Roeselare kan voor deze ultieme titelstrijd alvast voldoende ervaring aanspreken. In de huidige kern horen nogal wat ‘volleyprijsbeesten’ thuis. Matthijs Verhanneman werkte tien titelfinales af met Knack waarvan er zes gewonnen werden, kapitein Hendrik Tuerlinckx haalde eveneens zes titels uit negen finales. Pieter Coolman werd vijf keer kampioen uit zeven finales, Stijn D’Hulst won de vijf finales die hij met Knack afwerkte.

Best of 5

Deze titelfinale wordt gespeeld naar de ‘Best of 5’, wie drie wedstrijden wint, is kampioen. Zaterdag 3 april staat om 20.30 uur in de Tomabelhal de eerste finalepartij op het programma, woensdag 7 april wordt in Maaseik de tweede confrontatie afgewerkt en zaterdag 10 april weer in Roeselare de derde wedstrijd.

Een eventuele vierde finale wordt in Maaseik gespeeld op woensdag 14 april en als het tot vijf wedstrijden komt, kent die bellewedstrijd op zaterdag 17 april in de Roeselaarse Tomabelhal zijn beloop. Uiteraard worden deze finales zonder publiek afgewerkt. Dat zorgt meteen voor een primeur want alle wedstrijden worden rechtstreeks gecoverd op Telenet, Proximus, VOO en de Sporza livestream. (RB)