Knack Volley brengt in een spectaculaire vijfsetter een punt mee uit Maaseik

Stijn D'Hulst (archiefbeeld)© VDB
Stijn D'Hulst (archiefbeeld)© VDB
Redactie KW

In een 2u25′ durende propagandawedstrijd haalde Knack met 31-33 eerste deelwinst, Maaseik reageerde furieus met 25-16 om met 25-21 te verdubbelen. Knack dwong met 21-25 de beslissende set af en Maaseik domineerde daarin naar 15-8 en de 3-2 dagzege. Het behaalde wedstrijdpunt kan wel belangrijk zijn in de klassering van de titelplayoffs.

Coach Vanmedegael kon voor deze topper niet beschikken over Verhanneman die niet speelklaar was. Dat scheelde uiteraard een stevige slok op een borrel. Desmet en Fragkos bezetten de receptie/hoek, het duo Coolman-Fasteland vulde het centrum met Tuerlinckx als opposite en D’Hulst aan de spelverdeling. Deroey stak in de liberotrui. Bij Maaseik nog altijd geen Iranese spelverdeler Javad, hij werd heel efficiënt vervangen door het jonge talent Mc Cluskey. Maaseik-coach Banks verving Esfandiar door Maan op de receptie/hoek.

Via een acende Mc Cluskey waar Maan en Cox zuiver afwerkten, stond het snel 3-0 en 5-2. Tot Coolman foutloos afwerkte en met een ace de 6-6 op het bord spijkerde. Martinez bezorgde Maaseik bij 10-7 weer een driepuntenbonus die Fragkos bij 10-10 gelijkstelde en van 12-11 balanceerde de score via 14-16 naar 20-23 want een Desmet kon nooit afgestopt worden. Coolman zorgde aanvallend voor de eerste setbal bij 22-24. Cox neutraliseerde die eerste setbal, Fragkos sloeg de tweede buiten en weer Cox deed de setbal naar Maaseik verglijden. De inzet was van een enerverende over en weer waarbij Tuerlinckx bij 31-30 de vijfde Limburgse setbal neutraliseerde en Desmet de vierde Roeselaarse setbal op het bord sloeg eer Knack 31-33 besloot.

De tweede beurt werd duidelijk dat beide opponenten geen duimbreed aan elkaar toegaven. Al trok Maaseik de servicedruk geleidelijk op. Bij 12-12 zorgde Martinez met een aanval en drie storende services voor een 17-13. Maan en Cox volgden dat opslagvoorbeeld van de Argentijn en Knack verslikte zich in onzuiverheden en een te grote foutenlast. De thuisploeg werkte ook steeds secuurder af en Knack moest de set naar 25-16 ondergaan.

Zelfde scenario zowat de derde beurt waarin de score tot 14-13 gelijk op ging. Maaseik maakte weer het verschil naar de verdubbeling, waar zowel Cox en Maan als Martinez niet meer konden afgestopt worden. Tuerlinckx herleidde een 22-17 nog naar 22-19, Fasteland snoepte een eerste setbal af, maar ging dan zelf aanvallend in de fout en 25-21.

In set vier was het Knack dat zijn harde en efficiënte opslag terugvond. Desmet kon met een plaatsbal de 5-3 naar 5-4 herleiden en kwam daarmee op de servicelijn. Hij bleef er staan tot 5-9 waarbij hij drie rechtstreekse servicepunten liet noteren. Die bonus gaf Knack niet meer prijs, al kon Maaseik nog twee keer tot op twee punten naderen. Meer zat er niet in voor Maaseik dat zelf niet meer zo storend serveerde. Desmet sloeg van achter de driemeterlijn de 20-23 op het bord, Coolman blokte op Martinez de eerste setbal op het bord en Tuerlinckx kon de tweede setbal naar de belle doorslaan.

In die beslissende vijfde set kwam Knack rap 7-3 achter door eigen opslagmissers en een foute afwerking. Een nu losgeslagen Maaseik rook de dagzege, ging op zijn foutloze elan door en Cox sloeg de 15-8 rond.

Woensdag al staat met de thuisderby tegen Decospan Menen in de Tomabelhal de derde wedstrijd van de finaleronde op het programma.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.