Knack speelt Waremme in nog geen uur tijd weg

Michiel Ahiy knalt voorbij het blok van Serhie Predius.©VDB / Bart Vandenbroucke (Foto VDB)
Michiel Ahiy knalt voorbij het blok van Serhie Predius.©VDB / Bart Vandenbroucke (Foto VDB)
Redactie KW

VBC Waremme was geen partij voor ongeslagen leider Knack dat in net geen uur effectieve speeltijd de bezoekers in drie sets probleemloos weer huiswaarts stuurde. De setstanden 25-13, 25-11 en 25-16 illustreren de dominantie van Knack Roeselare.

Net als in de heenronde opteerde Knack-coach Vanmedegael voor de inbreng van enkele wisselspelers. Zo bleven de ‘oudjes’ Tuerlinckx en Verhanneman heel de partij in de huppelhoek voor de Nederlander Ahyi en Desmet die op de stek van Verhanneman geposteerd werd. Knack trok meteen door naar 5-2 via Desmet en Fragkos plus bezoekende fouten. Waremme hing bij 7-7 de bordjes wel gelijk maar dan scoorde Ahyi zijn eerste punt na drie missers en als Knack twee keer Abinet en daarna Lallemand blokend counterde stond bij 12-7 een vijfpuntenkloof op het bord. De bezoekers die in receptie kreunden onder de Roeselaase servicedruk kwamen nooit tot een degelijke spelopbouw waar bij Knack D’Hulst wel beroep kon doen op secuur stopwerk wat tot rap aanvalsspel leidde. Fragkos scoorde de 20-10, Desmet counterde Abinet naar 23-13 als eerst Abinet en daarop Zoodsma niet tot scoren kwamen wat Roeselare de 25-13 en eerste deelwinst opleverde.

De tweede beurt ging Knack op zijn elan door. Desmet gaf een heel gave prestatie weg zowel in het stopwerk als de service en de afwerking, over heel de wedstrijd scoorde hij 12 punten waarvan acht in de afwerking en vier counterende bloks, en opposiet Ahyi miste na een aarzelend begin de eerste set omzggens niets meer. Zo scoordehij drie punten naar de 7-2 en poeierde de 16-8 op het bord. Waremme kwm niet meer in het stuk voor en Knack walste over de bezoekers. De ingekomen Van Schie sloeg Knack naar 22-11, Desmet zorgde voor de setbal naar 24-11 en die verzilverde Huhmann vanop de servicelijn naar 25-11.

Blok van Huhmann en Fragkos.©VDB / Bart Vandenbroucke (Foto VDB)
Blok van Huhmann en Fragkos.©VDB / Bart Vandenbroucke (Foto VDB)

Waremme-coach Koulberg probeerde de derde beurt nog door de inbreng van Lallemand voor de tegenvallende Predius en Zuidberg het tij te keren de derde beurt maar daarin kwam Knack met een servicepunt van Ahyi 7-2 voor en de partij was gespeeld. Bij 9-5 bracht Vanmedegael er bij Knack nog Fasteland in voor Coolman en bij 18-11 mocht Van Schie de plaats van Fragkos innemen. Bij 20-12 kwam Depovere aan de spelverdeling voor D’Hulst maar het belette niet dat Knack naar de vlotte totaalwinst ging. Van Schie sloeg de 23-15 op het bord, Ahyi zorgde voor de matchbal bij 24-15 die hij zelf counterend naar 25-16 blokte. Hij werd door Waremme-coach Koulbergh overigens uitgeroepen tot de speler van de wedstrijd. Terecht want hij werd topscorer met 17 punten waarvan dertien in de afwerking, drie bloks en een ace.

Bij Knack gaat alle aandacht nu naar het Europese drieluik in de Champions League waarbij Knack dinsdag in de Tomabelhal aantreedt tegen Warschau.

(RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.