Knack Roeselare wint in Menen maar verliest leidersplaats

© MPM
© MPM
Redactie KW

Gemengde gevoelens voor Knack na de 2-3-zege (22-25, 25-23, 19-25, 25-23 en 12-15) bij Menen. Tuerlinckx en zijn maats verliezen hun leidersplaats aan Maaseik terwijl Decospan nu helemaal zeker is van de derde plek.

Er viel een heel pak van de Meense schouders toen het zekerheid had over een plaats in de play-offs. Seppe Rotty geraakte niet helemaal speelfit en als libero kreeg Ver Eecke de voorkeur op Bille. Knack wilde na de pijnlijke nederlaag in Maaseik eerherstel in de Vauban.

Coach Vanmedegael pakte dan ook uit met zijn sterkste opstelling. Roeselare startte sterk en sloeg meteen een kloofje: 14-17. Toen Roeselare op rozen leek te zitten, sloeg Menen weer toe maar in de staart van de set trokken de bezoekers zichzelf over de streep.

Matchwinnaar Fragkos

Menen had een sterke Lapkov, nochtans aarzelend gestart, in de rangen en werd daarbij gesteund door Jelle Sinnesael. Zij hadden een belangrijk aandeel in de 1-1 in sets. Bij Roeselare maakte Fragkos eerst een bleke indruk maar de Griek herpakte zich grandioos en werd zelfs nog matchwinnaar.

Zijn ploeg had wel zwaar moeten zwoegen voor de winst in de derde beurt maar moest Decospan weer naast zich dulden na de vierde set. In de tiebreak hield Menen de schijn nog hoog tot 3-2, Roeselare sloeg nadien een beslissend kloofje en kon zo nog twee punten op zak steken.

Menen-Achel en Knack-Aalst

Zaterdag moet Menen weeral aan de bak en opnieuw mag het dat in eigen zaal doen. Dit keer komen de Limburgers van Achel op bezoek naar de Vauban. Achel begon zeer matig aan de competitie maar komt stilaan op toerental.

Ook Roeselare komt weer in actie komend weekend. Het werkt in de Tomabelhal de topper af tegen Aalst. De Oost-Vlamingen zijn nog niet zeker van een plekje in de play-offs en zullen ongetwijfeld met het mes tussen de tanden aan de opslag verschijnen. (MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.