Knack Roeselare wint 3-0 van Menen en is op weg naar de titelfinale

© (Foto VDB)
© (Foto VDB)
Redactie KW

Knack Volley won woensdag in de eigen Tomabelhal met 3-0 de derby tegen Menen en staat daarmee dicht bij een zoveelste titelfinale. Menen gaf zich in de Tomabelhal niet zomaar gewonnen wat de setstanden 25-22, 25-23 en 25-22 ook illustreren. Met de uitsluiting van Menen-speler Colson kende de derby overigens een bewogen wedstrijdslot.

Knack-coach Vanmedegael kon nog geen beroep doen op Verhanneman die last heeft van een scheurtje in de buikspieren, opgelopen in de wedstrijd tegen Haasrode/Leuven en ook de topper in Maaseik miste. Op de receptie hoek stonden Fragkos en Desmet met in het middencompartiment Coolman-Fasteland, Tuerlinckx als opposiet en D’Hulst die de distributie verzorgde waarvoor hij beroep kon doen op een weer heel secuur stoppende libero Deroey.

Menen-coach Depestele gaf zijn vertrouwen aan spelverdeler Lankinen, de hoekspelers Vanneste en Stuer, in het centum posteerde hij Sinnesael en Colson met Lapkov als opposiet en Bille in de liberotrui.

Knack liep furieus van stapel en stoomde door naar 15-10 want Desmet was niet af te stoppen en hij verstoorde met zijn service de Menense spelopbouw. Ook Tuerlinckx scoorde slag op keer en Menen leek een vogel voor de kat. Maar vond in een door Knack aangevraagde video challenge voor een vermeende (?) netfout bij een geslaagd blok van Colson een extra motivatie. Scheidsrechter Herbots volgde Knack wat niet naar de zin was van Colson. Knack kwam 16-10 voor maar vanaf dan mekkerde Colson constant met de scheidsrechter en dat kende zijn negatief gevolg de derde beurt. Knack leek bij 20-13zegezeker maar verzuimde door te drukken. Dat gaf Menen de gelegenheid in de wedstrijd te komen. Tuerlinckx mokerde de eerste setbal (24-19) op het bord maar Stuer neutraliseerde naar 24-20, Fragkos sloeg de tweede setbal buiten en Colson joeg de spanning erin met een plaatsbal naar 24-22. Tot Fragkos de vierde setbal verzilverde naar 25-22.

Menen vond in de frustraties om die, naar hun mening foute scheidsrechterlijke beslissing de eerste set, extra motivatie en liep zowaar 0-3 uit de eerste herneming. Het duurde tot 7-7 eer Fragkos de bordjes gelijk hing. Tot 19-20 liep de score gelijk op. En dan kwam Desmet aan de servivelijn. Hij verstoorde de Menense spelopbouw met renderend opslagwerk. Het liet eerst Fasteland en dan Tuerlinckx toe op de counter te scoren waarna Desmet eerst met een zuivere ace en daarna met een minder zuiver gestopte service 24-20 voor te komen. Desmet serveerde die eertse setbal buiten, de bij Menen aan de service ingekomen Brems volge serverend het voorbeeld van Desmet en Sinnesael counterde Tuerlinckx blokkend naar 24-23. Maar dan serveerde diezelfde Brems buiten en 25-23.

De derde beurt leidde Knack constant waar Menen het zich met zeven opslagmissers die derde beurt zelf moeilijk maakte. Bij 14-10 leek de wedstrijd gespeeld maar een gebeten Colson leidde Menen bij 19-19 weer in het Roeselaarse spoor. Bij 20-19 verloor diezelfde Colson evenwel de pedalen. Omdat hij verbaal maar bleef in de clinch gaan met de scheidsrechter kreeg hij eerst geel, het gehakketak hield aan wat bij 20-20 rood én een punt voor Knack opleverde (21-20). Uiteindelijk werd Colson uitgewezen voor de set en tenslotte voor de wedstrijd. Sinnesael sloeg nog de 22-22 op het bord, Fragkos mokerde de 23-22 op het bord, Desmet bokteVanneste weg naar de wedstrijdbal die Fragkos vanop de servicelijn naar de 25-22 totaalwinst joeg.

Zaterdag staat om 19.30 uur de terugwedstrijd op het programma waarin Knack mits wedstrijdwinst zijn finaleticket op zak heeft. Het mag zich wel aan een extra gemotiveerd Menen verwachten.

(RBD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.