Knack Roeselare wint 3-0 van Aalst en is regulier kampioen

© VDB
© VDB

Door in de uitgestelde competitiewedstrijd tegen Lindemans Aalst met een voor de bezoekers vernederende 3-0 (setstanden 26-24, 25-15 en 25-12) volle wedstrijdwinst te halen, sluit Knack Roeselare de reguliere competitie op de eerste plaats af.

Alleen de eerste set was er enige spankracht en kon Aalst de illusie op twee deelwinsten – dat wedstrijdpunt was noodzakelijk wilde Aalst in extremis over Haasrode/Leuven naar de vierde plaats én de titelplayoffs springen – hoog houden.

Na de succesvolle Champions League-passage in Modena liet coach Vanmedegael de meeste vaste waarden rusten. Hij stuurde spelverdeler Depovere, opposite Ahyi, de middenmannen Huhmann en Fasteland naast de hoekspelers Fragkos en Van Schie met Deroey als libero de Tomabelmat op.

De inleidende beurt liep de score gelijk op met bij Knack zowel Fragkos als Van Schie die secuur afwerkten. Aan de overkant zorgden Oprins en Rybicki voor het meeste puntengewin waar Aalst ook blokkend gelijke tred hield met Knack. Bij 18-18 deden twee onzuivere Roeselaarse spelfasen Aalst naar een 18-20 bonus gaan. Maar Huhmann en Van Schie aanvallend en serverend zorgden voor de 22-22. Na een dubbele wissel bij Knack met de inbreng van D’Hulst en Tuerlinckx voor respectievelijk Ahyi en Depovere kon Fasteland een 22-23 gelijkstellen, de ingekomen Desmet serveerde de eerste setbal op het bord die door een misverstand in verdediging geneutraliseerd werd. Van Schie mokerde met twee succesvolle aanvallen evenwel de 26-24 meedogenloos op het bord.

En daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld, want de bezoekers kwamen vanaf 9-7 de tweede set niet meer onder de servicedruk uit en konden aanvallend niets meer klaarmaken. Niet spelverdeler Zoppellari noch de ingekomen Van Hoyweghen konden hun aanvallers nog optimaal aanspelen. Al resulteerden de risicovolle Roeselaarse service ook in nogal wat missers. Zo had Aalst die tweede set bij 19-11 de helft van de punten door zes Roeselaarse opslagmissers bijeen gekregen. Maar bij Roeselare miste Ahyi omzeggens niets meer. Aalst ging ook aanvallend zwaar in de fout want scoorde zelf amper vier aanvalspunten. Een bezoekende servicemisser leverde de 24-15 op die blokkend naar de verdubbeling gecounterd werd.

Bij Aalst ging het de derde beurt van kwaad naar erger. Bij 12-4 tekende Knack met vier servicemissers zelf voor de bezoekende punten. Met weer zeven opslagmissers kwam Aalst via 19-6 toch aan 22-9. Maar dat risicovol serveerwerk leverde over de volle wedstrijd ook negen rechtstreekse punten op voor Knack. In het wedstrijdslot toch enkele aanvallende onzuiverheden bij Knack. Een foute Aalsterse opslag leverde bij 23-12 de wedstrijdbal op die Depovere met een ace verzilverde naar 25-12.

Daarmee komt Knack op gelijke puntenhoogte van Maaseik in de eindklassering, maar telt één wedstrijdzege meer en is dus regulier kampioen. De titelplayoffs, een minicompetitie in heen en terug met Roeselare, Menen, Maaseik en Haasrode/Leuven begint op zaterdag 27 februari. De eerste twee spelen de titelfinale na drie winnende wedstrijden.

Zondag 21 februari wordt de bekerfinale Knack Volley Roeselare – Greenyard Maaseik gespeeld in de Antwerpse Lotto Arena.