Knack passeert in vier sets Achel

In de derde beurt zorgde Mathijs Desmet voor vier gelukte aanvallen en ook serverend deed hij zijn duit in het zakje. © VDB / Bart Vandenbroucke VDB

In een altijd moeilijke verplaatsing klopte Knack Volley op deze tweede speeldag Achel met 1-3. Na eerste 19-25 deelwinst stelde Achel met 25-19 gelijk, Knack verdubbelde met 16-25 gemakkelijk om in set vier nooit meer verontrust te worden en weer met 19-25 de partij te beslechten.

Bij Roeselare bleef spelverdeler D’Hulst – waarschijnlijk preventief – de hele wedstrijd in trainingsplunje wat Depovere aan de spelverdeling bracht. Naast Verhanneman mocht Tammearu zich bewijzen op de receptie/hoek, Coolman en Fasteland bezetten het centrum met Ahyi als opposiet en Deroey in de liberotrui.

In een aanvankelijk gelijk oplopende inleidende beurt kon Roeselare bij 7-7 de kloof maken naar 7-10 via servicefouten van de thuisploeg en een counterend blok van Coolman op Van Walle. Verhanneman serveerde fout maar bij Achel volgde Van Walle dat voorbeeld, Coolman sloeg een ace en Tammearu maakte zijn eerste punt naar 8-13. Die achterstand kon de thuisploeg nooit meer dichten, want verhanneman scoorde die eerste set zeven punten en dichter dan 19-22 kwam Achel niet meer. Het was overigens Verhanneman die de setbal op het bord sloeg en die ook naar 19-25 deelwinst omzette.

Van dat overtuigende Knack bleef de tweede beurt niet veel meer over. Ahyi en Tammearu kregen geen bal meer op de grond, Knack kon een 4-2 wel nog naar 6-6 remonteren maar speelde niet zuiver genoeg meer, een discussie over een toetsfout was er de illustratie van, om afstand te nemen. Verhanneman kon een 9-6 wel nog naar 10-9 dichten maar meer zat er niet in. Bij Achel waren Van Walle en Makkinen niet meer af te stoppen. En als Knack alsnog leek te remonteren schoot het zichzelf door opeenvolgende servicemissers in de voet. Wittenburg rondde met twee aces simpel de 25-19 af.

Vier aanvallen van Desmet

Coach Vanmedegael greep in de derde beurt, liet Desmet die eind tweede beurt Tammearu kwam vervangen staan en schoof zijn pionnen enkele plaatsen door. Dat rendeerde want na de 5-5 nam Knack resoluut de bovenhand en sloeg zich via 7-11 naar een 8-14 bonus. Vooral Desmet zorgde daarvoor met vier gelukte aanvallen en ook serverend deed hij zijn duit in het zakje. Het aanvalsrendement van alle spelers werd omhooggekrikt en met 16-25 kwam Achel niet meer in het verhaal voor.

In set vier kwam Knack 1-6 voor, getekend Desmet met een blok en vier aanvallen, en de wedstrijd was gespeeld. De verhoogde servicedruk boorde alle aanvallende intenties van Achel de grond in, wissels hielpen geen zier en alleen in het setslot kon de thuisploeg een 14-20 nog enigszins verzachten. Knack bedreigen zat er evenwel nooit meer in. Het was dan ook de ‘Star off the Game’ Mathijs Desmet die de laatste twee punten op het Achelse speelveld mokerde.

Volgende week zondagnamiddag reist Knack naar Waremme.