Knack blijft na topper tegen Aalst zonder puntenverlies op kop

© (Foto VDB)
Redactie KW

In de eerste van een reeksje moeilijke partijen had Knack Volley aan Lindemans Aalst de handen vol om zonder puntenverlies zijn vierde competitiewedstrijd te winnen. Knack won met 25-20 en 25-22 de eerste twee beurten, moest met 22-25 de aansluitingsset toestaan om de partij met 25-22 en 3-1 beslechten.

Coach Vanmedegael kon D’Hulst weer aan de spelverdeling zetten met Ahyi als hoofdaanvaller, Coolman en Van de Velde bezetten het centrum, Verhanneman en Desmet stonden op de hoekposities met Deroey als libero.

Aan de overkant opteerde coach Devoghel voor Van Hoyweghen als spelverdeler, Overbeeke als opposite, Rybicki en Baetens op de hoek, in het midden stonden Van De Voorde en de Spanjaard Vigil met Verstraete als libero.

Knack kon de inleidende beurten uiteindelijk zonder echt verontrust te worden in dubbele deelwinst doortrekken. De bezoekers waren immers constant op achtervolgen aangewezen. De eerste beurt tekenden Coolman met twee bloks en een middenaanval samen met Verhanneman die een ace sloeg en aanvallend scoorde voor 6-3 bonus. Aalst via vooral Overbeeke die voor aanvallend tegengewicht zorgde kon een eerste keer tot 11-11 herleiden. Maar Ahyi, Coolman en weer Verhanneman zorgden voor een 14-11 die Aalst nog naar 19-17 herleidde tot Ahyi niets meer miste en Aalst de achterstand niet meer dicht kreeg. Niettegenstaande Overbeeke geregeld scoorde. Het was met een blok van Coolman op diezelfde Overbeeke dat het Roeselaarse setpunt op het bord dat Coolman zelf in eerste 25-20 deelwinst omzette.

De eerste hereming begonnen bij Aalst Van De Voorde en Rybicki ook al te scoren en dat leidde naar een 9-9 tussenstand als Van de Velde met twee punten op rij Knack naar 14-10 voor sloeg. Overkeeke en Rybicki remonteerden naar 19-19 maar dan was het moment van Ahyi gekomen. Die tweede beurt bleef hij met 9 op 9 aanvallend foutloos en met zjn services mokerde hij de Aalsterse receptie in verlegenheid. In dat setslot scoorde hij drie keer en stoorde de bezoekende receptie zodat Knack blokkende kon counteren. Van de Velde sloeg de tweede deelwinst op 25-22 rond.

Zelfde scenario in set drie waarin de score gelijk opliep tot 15-15. Met een ace van de even ingekomen Depovere kreeg Knack bij 19-16 en driepuntenbonus op het bord. Maar dan kon Aalst de servicedruk optrekken, Van de Voorde scoorde drie keer op rij en Knack kreeg het moeilijk in receptie waardoor Ahyi even niet meer kon afwerken. Aalst kreeg met 22-25 de aansluitingsset bij elkaar.

Knack opende weer furieus de vierde beurt en kon een vroege driepuntenbonus tot 10-7 aanhouden. Maar een blokkende Van De Voorde en een foute aanval van Desmet, deed knap zijn receptiewerk maar was ongelukkig in de afwerking, deed die voorsprong teniet. Tot weer Ahyi die zichzelf tot ‘Star of the Game’ mokerde ervoor zorgde dat Knack 19-14 voor kwam. Al duurde het wel nog even eer Roeselare kon besluiten want Rybicki vooral was naar het setslot toe niet meer af te stoppen en hij sleurde Aalst naar 23-21. Ahyi mokerde evenwel het wedstrijdpunt op het bord naar 24-21 als Verhanneman de tweede matchbal naar de 25-22 wedstrijdwinst doorsloeg.

Woensdag krijgt Knack de buren van Menen op bezoek voor de kwartfinale van de nationale beker. Die wordt in één wedstrijd beslecht. (RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.