Jelle Sinnesael doet er nog (minstens) een jaartje bij als speler van Decospan VT Menen: “Ik voel me nog te goed om te stoppen”

Jelle Sinnesael tekende voor zijn veertiende seizoen bij Decospan VT Menen.© (Foto MPM)
Jelle Sinnesael tekende voor zijn veertiende seizoen bij Decospan VT Menen.© (Foto MPM)
Redactie KW

Nadat coach Frank Depestele maandag zijn contract met twee seizoenen verlengde bij Menen, raakte nu ook bekend dat kapitein Jelle Sinnesael langer bij de grensclub blijft. De middenman tekende voor een extra jaar als middenman.

Voor de Wevelgemnaar wordt het zijn veertiende seizoen op rij bij Menen. Het werd voor Sinnesael een succesperiode waarin hij vaak helemaal bovenaan het lijstje eindigde van beste blokkeerders uit de competitie. Ook dit seizoen speelt Sinnesael weer als in zijn beste dagen, zowel blokkerend als aanvallend. Coach Depestele is dan ook blij dat Sinnesael volgend seizoen nog deel uitmaakt van de spelerskern. “Ik heb hem aangeraden om zo lang mogelijk te blijven spelen”, zegt de coach. “Het is nog te vroeg om assistent te worden.”

Jelle Sinnesael knikt ook bevestigend: “Ik voel me nog te goed om te stoppen als speler. En het zou ook maar triestig zijn om in deze coronaperiode afscheid te nemen van het volleybal op het hoogste niveau. Als ik een einde maak aan mijn volleyballoopbaan, dan moet dat gepaard gaan met een zot feestje en dat is nu niet aan de orde”, zegt hij met een knipoog.

Jelle Sinnesael is samen met Hendrik Tuerlinckx (Roeselare) en Jelte Maan (Maaseik) de trouwste speler uit de Liga A. Ze hebben elk 13 jaren bij dezelfde club op de teller. Sinnesael breit daar dus een veertiende jaar aan terwijl Maan en Tuerlinckx einde contract zijn en nog niet kenbaar maakten waar hun sportieve toekomst ligt.

(MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier