IN BEELD Hermes Dames Volley is goed voor een traditie van maar liefst 60 jaar

© Heemkring De Plate

Na afloop van dit seizoen stopt Hermes Rekkenshop Oostende in de Liga A. De club had een traditie van liefst 60 jaar. Een overzicht.

1962

Sus Hoornaert richt Hermes Dames Volley op binnen het grote geheel van de door priester Jozef Verhelle (rechts op de foto met zijn confrater Balanck) opgerichte club Hermes Oostende. In 1962-1953 vatte Hermes onder leiding van Françoise Teetaert het eerste trainingsjaar aan.

1971

Hermes Oostende wint zijn eerste landstitel met Jean Gyselen als coach. Monique Laforce, Erna Mycke, An Depuydt, Erna De Kievith, Claire Crevits, Rita Berton, Sandra Baillieul, Trees Carlier, Bernice Vermote, Els Pauwels, Linda Dupuis, Rita Joseph en Mieke Dobbelaere vormden de speelsterskern. Op de foto zien we een ploeg uit de jaren ‘70.

Beeldbank Kusterfgoed/Herman Defurne
Beeldbank Kusterfgoed/Herman Defurne © Beeldbank Kusterfgoed/Herman Defurne

1980

Hermes Oostende wint een tiende landstitel op rij met Eliane Musch als coach en onder meer Rita Berton en Angeline Cobbaert in het team.

1992

Hermes Oostende degradeert vrijwillig vanuit de hoogste klasse naar tweede provinciale. Stap per stap groeit de club opnieuw.

2002

Op vraag van secretaris Filip Rossel wordt Philippe Develter (foto) de nieuwe voorzitter. Hij volgt Peter Goekint op.

© a-KVDP

2008

Hermes Oostende wint het kampioenschap in eerste nationale en promoveert naar de hoogste reeks.

2018

Hermes Oostende speelt de kwartfinales van de Challenge Cup tegen het Turkse Bursa BBSK, een hoogtepunt in de Europese clubgeschiedenis. Bij Bursa speelde toen Charlotte Leys, die zich later bij Hermes aansloot.

© a-VDB

2019

Hermes Oostende wint de beker van België in een finale tegen Saturnus Michelbeke tijdens een rechtstreekse televisie-uitzending vanuit het Sportpaleis van Antwerpen. Ook wordt Hermes vice-landskampioen na verlies in de play-off-finale tegen Asterix.

© a-VDB

2023

Dit voorjaar kent Hermes Oostende zijn laatste maanden als liga-team in Oostende. De club hoopt wel om opnieuw de finale van de beker van België te bereiken en een plaats in de top-vier van de competitie af te dwingen.

De damesploeg van Hermes Volley speelt dit seizoen voor het laatst in de hoogste klasse.
De damesploeg van Hermes Volley speelt dit seizoen voor het laatst in de hoogste klasse. © Peter Maenhoudt

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.