https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Hermes Oostende wint de “strijd om West-Vlaanderen”

Het vernieuwde Hermes Oostende met coaches Devos en Remaut en sportief manager Louagie. © (Foto VDB)
Redactie KW

Als opener van de oefencampagne organiseerde ligateam Hermes Oostende een driehoekstornooi met ook eerstenationaler Bevo Roeselare en tweedenationaler Bidavo Bissegem. De kustploeg won deze “strijd om West-Vlaanderen”.

De tornooiformule omvatte wedstrijden telkens naar drie volledige sets. Hermes opende tegen Bidavo Bissegem met De Leeuw, Baasdam, Zwaanswijk, Leys, Misojcic en Gesquiere (libero Vanden Berghe) in de basis. Iedereen kreeg trouwens veel speelgelegenheid.

Hermes liep meteen uit tot 11-3 waarop de Bidavo-coach een time-out nam. Bij 17-9 voerde Hermes een dubbele wissel uit: De Leeuw voor Neyt en Baasdam voor Vincart. Hermes stoomde door via 21-11 naar 25-12. In de tweede set kwam bij 7-4 Baasdam aan de opslag en ze sloeg eventjes drie aces op rij met haar gevreesde jump-spin-opslag. Bij 20-7 nam de bezoekende coach Kristof Vroman zijn tweede time-out. De set eindigde bij 25-10. In de derde deelbeurt kwam Bidavo goed uit de startblokken: 3-8. Een opslagserie van Gesquiere maakte alles ongedaan en via 14-9 werd het 25-17 en 3-0.

Uit voorzorg spaarde Hermes Leys en Gesquiere in de tweede wedstrijd, ditmaal tegen Bevo Roeselare. Coach Devos experimenteerde maar zag zijn team via 9-6 en 16-8 zijn team winnen met 25-16. In set 2 behield Hermes zijn 4-0-opener tot 15-11. Bij 25-19 konden de Hermessers besluiten.

In de derde set nam Koen Devos zijn eerste time-out van het tornooi bij 14-21. Dit resulteerde in een kleine remonte. Maar voor setwinst was het te laat omdat Bevo onder impuls van de sterke ex-Herme- speelster Van Acker kon uitmaken bij 21-25. Hermes haalde het dus met 2-1 van Bevo.

Tussen deze wedstrijden van Hermes Oostende in won Bevo Roeselare met 3-0 van Bidavo Bissegem. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.