Hermes Oostende schitterde in tweede en derde set tegen Asterix Beveren

Basia Zakoscielna plaatst de bal naast het Asterix-blok Van Avermaet-Van Geertruyden.© (Foto VDB)
Basia Zakoscielna plaatst de bal naast het Asterix-blok Van Avermaet-Van Geertruyden.© (Foto VDB)
Redactie KW

Kersvers bekerwinnaar Asterix Beveren haalde het met 0-3 op bezoek bij Hermes Oostende maar een 2-1-tussenstand was eveneens een mogelijkheid.

“Er zat meer in voor Hermes: een 25-24-voorsprong in de tweede set en een 22-19-voorsprong in de derde set nog uit handen geven, was echter helaas fataal”, merkte persverantwoordelijke Filip Rossel op. “Hermes-coach Koen Devos gaf zomaar eventjes 10 speelsters speelkansen en dat zorgde voor twee spannende sets. “

De eerste set was echter éénrichtingsvolleybal. Met een loodzware opslagdruk startte de kersverse bekerwinnaar aan deze partij: Justine D’Hondt serveerde in een mum van tijd naar 0-5. Silke Van Avermaet volgde haar voorbeeld: van 1-5 naar 1-10. Hermes dat zwaar onderuitging in receptie had geen antwoord op een ontketenend Asterix dat de kloof rustig verder kon uitdiepen zonder al te veel tegenstand: 6-17; 9-19 en 9-25.

“Wie dacht dat het een droge 0-3 zou worden, had het gelukkig verkeerd voor. Hermes herpakte zich en tapte uit een ander vaatje in de tweede set”, benadrukt Filip Rossel. Na 3-3 en 6-6 smashte Merle Baasdam Hermes zelfs op voorsprong bij 11-9. Onder impuls van een beresterke Silke Van Avermaet werd het 15-16. Hermes ging receptioneel onderuit: 17-20 en 20-23. “Het einde van deze set werd echter gekenmerkt door enkele dubieuze scheidsrechterlijke beslissingen: een setbal bij 25-24 kon Hermes niet verzilveren. De ref kwam bij 26-25 echter terug op zijn beslissing en gaf “dubbel” waardoor het terug 25-25 werd. Een eerste setbal bij 25-26 konden de bezoeksters niet afronden. En ook de tweede setbal bij 26-27 zorgde voor felle Oostendse discussie tegen de refs, maar die floten de set echter af: 26-28. Jammer dat de set zo moest eindigen”, zucht Filip Rossel.

Zeker te vermelden in die slotfase waren de onhoudbare aanvallen van alweer Silke Van Avermaet. In de derde set waren de bezoeksters aanvankelijk op achtervolgen aangewezen (5-2; 9-5 en 11-7) tegen een collectief groeiend Oostende. Alweer verhoogde Silke Van Avermaet de opslagdruk naar 11-11. Merle Baasdam stuurde haar team naar 14-13. Het blok bij Asterix was schitterend. Milica Misojcic serveerde Hermes van 16-17 naar 20-17. Bij 22-19 was Hermes dichtbij de verdiende eerreddende set, maar jawel alweer de boomlange Silke Van Avermaet smashte erop los en kon genadeloos met haar services de ondermaatse Hermesreceptie teisteren: 22-23. Bij 23-24 was de eerste matchbal meteen de goeie: 23-25. Er zat meer in voor de groengeeltjes. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.