Hermes Oostende pakt een set af van titelfavoriet Asterix Beveren

Hermes Oostende: Loladina Zwaanswijk© VDB
Hermes Oostende: Loladina Zwaanswijk© VDB
Redactie KW

Precies zoals vorig weekend, toen Hermes Rekkenshop Oostende thuis speelde tegen Asterix, verliep ook de eerste set in de zaal van Asterix, moeizaam voor Hermes.

Na de initiële set werd het een héél spannende wedstrijd en dat resulteerde deze keer wel in setwinst, maar niet in puntenwinst. Hermes moet vooral in eigen boezem kijken want de groen-gelen begingen teveel persoonlijke fouten op de cruciale momenten.

Hermes verloor de openingsset met 25-15. “Zwaanswijk pakte wel met secure recepties uit, maar aanvallend kreeg ze moeilijk voet aan de grond. Ook de opslagdruk was veel te laag bij Hermes zodat de Beverense spelverdeler Van De Vyver uit een zetel kon verdelen en haar sterke middencompartiment in stelling kon brengen”, merkt sportief manager Lieven Louagie op.

In de tweede set kwamen de receptie-hoekspeelsters Zwaanswijk en Zakoscielna wel beter in de partij. Na 7-8, 14-16 en 20-21 scoorde Asterix maar één puntje meer en kon Hermes de set uitmaken met 21-25. De opslagdruk bij Hermes was deze set ook al een stukje beter. “Dit was meteen het eerste setverlies van Asterix in 2021, met inbegrip van de ook met 3-0 gewonnen bekerfinale”, mekt Lieven Louagie op.

Set 3 vatte assistent bondscoach Kris Van Snick in een gewijzigde rotatie aan. Hermes keek van in het begin tegen een driepuntenkloof aan en kreeg die nooit echt gedicht. De tussenscores 8-5, 16-14, en 21-17 evolueerden naar een 25-21-eindstand.

Asterix vatte ook de vierde set goed aan: 8-4. “Hermes kwam onder impuls van haar topscorer Zakoscielna terug naar 16-15 en 21-20. Het was dan ook heel jammer dat diezelfde Zakoscielna bij de eerste wedstrijdbal van Asterix (24-23) haar opslag ruim buiten sloeg. Meteen was dit het einde van de wedstrijd: 25-23”, zuchtte Louagie.

“Hermes speelde een verdienstelijke wedstrijd maar er zat zeker puntenwinst in. Dat kwam er niet uit door persoonlijke fouten op cruciale momenten”, besluit Louagie.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.