Hermes Oostende lijdt nipte 3-2-nederlaag in Gent

Ambert Gesquiere.© (Foto VDB)
Ambert Gesquiere.© (Foto VDB)
Redactie KW

Hermes Rekkenshop Oostende haalde opnieuw een puntje tegen een top-vier-team, dit keer op Gent dat op de tweede plaats in de huidige rangschikking staat.

In de eerste set gaven beide teams tot 15-15 mekaar geen duimbreed toe. Daarna blokte Laure Flament een aantal keer de Hermes-speelsters af en dit zorgde voor een definitieve kloof richting 25-18. De tweede set was heel zwak van de kant van Hermes. Via 8-3 en 16-7 verloren ze met 25-12.

Een rotatiewissel van de coaches Devos en Remaut bracht wel zoden aan de dijk in de derde set. Er kwam ook een hernieuwde vechtlust in het team. Via 8-6 en 16-15 ging de set gelijk op. Vooral Basia Zakoscielna en Merle Baasdam waren verantwoordelijk voor de scores van Hermes. Gent kreeg een matchbal op 24-23 maar die werd vakkundig geneutraliseerd door Loladina Zwaanswijk, met een sluwe tipbal vanop de hoek achter het Gentse blok gelegd. In een zenuwslopend einde werd het dus 24-24. Hermes ging op zijn elan door. Een eenmansblok van diezelfde Zwaanswijk op de Gentse opposite Smeets zorgde voor een eerste setbal voor Hermes bij 24-25. De voor blokversterking ingevallen Amber Gesquiere prikte als midden de setbal tegen de grond en dus werd het 2-1 in de sets.

In de vierde set keek Hermes meteen tegen een grote achterstand aan: 8-3. Maar je kon voelen dat de speelsters zouden vechten voor elke bal, iets wat zeker in set twee ontbrak. Bij 15-16 was Hermes reeds over Gent gewipt. Hermes won die vierde set bij 22-25. Het stond dus 2-2 dus en Hermes had zekerheid over een eerste punt voor de rangschikking, belangrijk in de strijd voor een Europees ticket

In de vijfde set maakte Hermes opnieuw een moeilijke start mee: 5-2, 10-7 en 12-8. Uiteindelijk volgde een kill-block op Zakoscielna bij 14-11. Gent won met 3-2 en greep dus de tweepunter.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.