Hermes Oostende kwalificeert zich voor de zestiende finales van de Europabeker

Yana De Leeuw geraakt niet voorbij Denise De Kant. © (Foto VDB)
Redactie KW

Sliedrecht Sport, ongeslagen leider in de Nederlandse competitie, heeft na de heenmatch (1-3) ook de terugwedstrijd (3-2) in de eerste ronde van de CEV Challenge Cup tegen Hermes Oostende. Het team van kapitein Yana De Leeuw plaatst zich verdiend voor de zestiende finales van de Europabeker.

Hermes Oostende had vorige week een verrassende maar verdiende 1-3-zege behaald in Sliedrecht. Twee sets zouden volstaan voor de kwalificatie maar kapitein Yana De Leeuw had geen zin om te rekenen. “We willen ook de tweede wedstrijd winnen!” En de spelverdeelster kreeg gelijk!

Het gestalterijke Sliedrecht nam meteen het stuur in handen en liet zich niet verontrusten door een 4-3-tussenstand. Meer zelfs, de Nederlanders diepten vlot een kloofje van drie punten uit. Alhoewel Hermes telkens naderde, kwam dat verschil van drie punten ook terug op het bord: 5-8 en 10-13. Hermes slaagde er bij 14-14 niet in om de leiding over te nemen. Dat den de groen-gelen wel vanaf 19-18. Twee time-outs van de bezoekende coach konden het Hermes-ritme niet meer breken: 25-21.

Ook in set twee namen de Nederlanders meteen de touwtjes in handen: 2-6, 7-10 en 11-14. Leys en Zwaanswijk reageerden kordaat naar 15-14. Sliedrecht stribbelde nog tot 17-18 tegen maar incasseerde toen enkele rake klappen van de thuisspeelsters. Met een ace schonk Baasdam aan Oostende niet alleen de setwinst maar ook het kwalificatieticket: opnieuw 25-21 en 2-0.

Sliedrecht had geen zin om zich helemaal naar de slachtbank te laten leiden. In de derde deelbeurt, die enkel voor de statistieken nog enige waarde had, bouwde Sliedrecht opnieuw de eerste kloof uit: 5-8. Toen Hermes de score deed kantelen tot 13-10, leek de match beslist. Maar dat zinde Sliedrecht niet: 17-18 en 22-25. Naar gewoonte openden de Nederlanders ook de vierde set het best. Ze liepen na 2-2zelfs tot 6-11 uit. Nobel en co naderden tot 14-15 maar de blauw-witten hielden het hoofd koel: 16-21 en 20-25. In de belle, die eveneens heel spannend verliep, haalde Hermes het met 15_13. Zo won Hermes ook zijn tweede confrontatie tegen de landskampioen van Nederland. Merle Baasdam was met 20 punten topschutter bij Hermes Oostende. Voor Sliedrecht Sport verzorgde Vera Mulder met 14 punten de hoogste productie.

In de volgende ronde kijkt Hermes Oostende Ladies Volley Limburg in de ogen. De eerste editie van dit Belgisch duel heeft woensdag 17 november aan zee plaats. Een week later volgt de return in Genk. Zo wordt november een drukke maar boeiende maand voor het team van trainer-coach Koen Devos. (PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.