Hermes Oostende kent geen genade met Tchalou

Merle Baasdam en Céline Jacquemyn trachten Julia Topor af te stoppen.© (Foto VDB)
Merle Baasdam en Céline Jacquemyn trachten Julia Topor af te stoppen.© (Foto VDB)
Redactie KW

Amper één uur en tien minuten had Hermes Rekkenshop Oostende nodig om Tchalou met 3-0 te verslaan. De groen-gelen klimmen opnieuw naar de vijfde plaats.

“Hermescoach Koen Devos opteerde voor drie Nederlandse speelsters in zijn basiszes : Loladina Zwaanswijk, Lisa Nobel en Merle Baasdam. Naast hen speelden ook Yana De Leeuw, Céline Jacquemyn en de Servische Milica Misojcic. Megan Vanden Berghe was libero en volleyde een uitstekende partij.”, stipt persverantwoordelijke Filip Rossel aan.

Tchalou kon tot 6-7 uitlopen in de openingsset dankzij vier opslagfouten bij de kustploeg. Na 16-15 verhoogde Hermes echter de opslagdruk en het blok rendeerde optimaal. De Henegouwers kwamen nog moeilijk tot aanvallen. Bij 23-17 ging het licht uit: 25-20 voor Hermes.

“Yana De Leeuw zorgde voor een huzarenstukje door in de tweede set in één ruk te serveren naar 9-0. Tchalou stond meteen voor een onoverbrugbare kloof en kon niet meer dichter naderen dan 15-9. Topschutter Loladina Zwaanswijk (15 punten) verscheen aan de opslaglijn bij 17-10 en serveerde meteen de set in een mum van tijd uit: van 17-10 naar 25-10.”, vertelt Rossel.

“Merle Baasdam (goed voor 14 punten op woensdagavond) drukte in het begin van de derde set, zowel aanvallend als serverend, haar stempel op de match: 10-4. De Italiaanse middenspeelster Gintare Mackeviciute repliceerde echter vanachter de opslaglijn en Hermes kon plots niet meer afwerken aan het net: 10-10. Een collectief klasserijker Hermes vond het echter welletjes en had geen zin meer in nog een vierde set in de koude Mr. V Arena: 13-10, 17-12 en 21-16. Na 24-18 was de tweede matchbal van Lisa Nobel de goeie. Na 70 minuten spel stond er 3-0 op het scorebord: 25-19”, doet Filip Rossel het verhaal van de slotset.

Na de bekeruitschakeling begin januari nam Hermes deze maane tweemaal revanche in de competitie tegen Tchalou, dat de rode lantaarn behoudt. Hermes klimt opnieuw van de zevende plaats naar de vijfde plaats. Zaterdag reist Hermes naar leider Asterix Avo Beveren.

(PR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.