Hermes Oostende haalt eerste transfer in Promo bij VT Brugge

© (Foto GD)
Redactie KW

Hermes Oostende wist zich op het laatste nippertje nog te redden in de hoogste klasse van het damesvolleybal na een ultieme 3-0 overwinning tegen Michelbeke.

Hierna werd bekend gemaakt dat er een zevental speelsters Hermes zullen verlaten. Fanny Lafeber, Loladina Zwaanswijk, Lisa Nobel, Merle Baasdam, Céline Jacquemyn, Milica Misojcic en Coline Vincart zoeken andere oorden op en moeten dus vervangen worden.

Een eerste verrassende naam is die van Sien Devos. Zij was het afgelopen seizoen aan de slag bij VT Brugge A in promo. Het is een middenaanvalster van 1m84 en is nu 23 jaar. Tijdens een aantal testtrainingen kon ze de technische staf overtuigen van haar kunnen en kreeg ze een contract aangeboden. Sien is geen familie van coach Koen Devos.

“Sien heeft een enorm atletisch vermogen en een hoge reikwijdte boven het net”, klinkt het bij Jan Nagels, haar huidige coach bij VT Brugge. “Met een goed trainersduo die haar verder zullen begeleiden op dit hoge niveau zal ze zeker grote stappen vooruit zetten. Maar uiteraard is dit een grote aanpassing van promo 1 uit. De club VT Brugge mag terecht trots zijn dat een speelster uit hun jongerenwerking kan doorstromen naar de liga Dames.”

(GD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.