https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Decospan VT Menen boekt straffe zege op Maaseik

Menen boekte een sensationele zege op bezoek bij Maaseik.©Maxime Petit foto MPM
Menen boekte een sensationele zege op bezoek bij Maaseik.©Maxime Petit foto MPM
Maxime Petit
Maxime Petit Sportmedewerker

Het is Menen nog niet vaak overkomen, maar zaterdag gingen ze winnen bij Maaseik na een marathonpartij. Het werd onverhoopt 2-3 met 32-34, 25-19, 25-19, 23-25 en 15-17 als setstanden. Decospan doet daarmee een gouden zaak in de strijd voor de play-offs.

Op Anshel Ver Eecke na kon Frank Depestele op al zijn troepen een beroep doen. Hij startte met dezelfde spelers die de laatste match – twee weken geleden – wonnen na een thriller van Gent. Dat betekent dat Yentl Bille weer als libero op het parket stond en dat Stuer daardoor doorschoof naar de hoekpositie. Bij Maaseik was het uitkijken naar de prestaties van Jolan Cox, de opposite die in Menen potten brak een viertal seizoenen geleden.

Menen had twee weken geen match gespeeld en begon fris en frivool aan de partij in Limburg. Rotty scoorde de 6-8 en er zouden nog meer dan twintig punten volgen voor de jonge Torhoutenaar. Maaseik stapelde de opslagfouten op wat de inhaalrace niet vergemakkelijkte.

Toch kwamen ze bij 17-16 voor het eerst op voorsprong na een winnende serve van Cox. Nadien volgde een nagelbijter van jewelste met de Limburgers die de eerste setpunten veroverden, maar niet verzilverden. Decospan kreeg ook kansen via Lapkov en Rotty en uiteindelijk trok kapitein Sinnesael aan het langste eind.

Beslissende kloof

De 1-5 in set twee beloofde veel goeds voor de bezoekers maar Maan stelde vlug orde op zaken. Maaseik ontwikkelde nu wel druk van aan de opslaglijn en kon zo een beslissende kloof slaan (15-11 en 19-15).

In set drie domineerden de Limburgers wel van begin tot einde en bij Menen deemsterde opposite Lapkov helemaal weg. Depestele greep in door Dedeyne tussen de lijnen te brengen voor de Bulgaar. Het kalf was toen al verdronken, maar in de vierde beurt vond Decospan nieuwe zuurstof: 2-6.

Maaseik reageerde gevat en kwam na een wondermooi punt van Kindt op 20-19. In de staart van de set scoorde Dedeyne ook vanuit een moeilijke positie de 22-23 en Kindt mokerde de Meense setbal buiten: 2-2 en een tiebreak.

Gewonnen spel

Daarin leek Menen gewonnen spel te hebben bij 12-14 maar Martinez deed de Limburgers weer hopen: 14-14. Maar omdat ze bij Maaseik zowat alle opslagen bleven missen, kon het de druk niet meer verhogen. Good old Sinnesael blokte Menen naar een onverhoopte en zelfs sensationele zege.

Menen staat voor een drukke periode met nog drie thuismatchen op korte tijd. Woensdag komt Aalst op bezoek, zaterdag treedt het aan tegen Leuven en volgende week zaterdag is Maaseik te gast in de Vauban. Als Menen nog wat punten kan sprokkelen in die matchen, zijn ze zeker van hun stekje binnen de top vier en de daaraan gekoppelde play-offs.

(MPM/Foto MPM)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.