Decospan Menen sluit 2020 af op derde plaats

Decospan Menen zat niet goed in de match.© MP
Decospan Menen zat niet goed in de match.© MP
Redactie KW

Decospan Volley Team Menen heeft zijn sterke heenronde niet kunnen bezegelen met een tweede plaats. Maaseik was met 0-3 veel te sterk. Setstanden waren 22-25, 10-25 en 23-25.

De opluchting was groot bij de jongens van coach Frank Depestele na de driepunter tegen Haasrode Leuven afgelopen zaterdag. Daardoor zijn de grensjongens zo goed als zeker van hun plaats binnen de top 4. Een zege tegen Maaseik kon zelfs de tweede plaats opleveren maar de Limburgers wilden maar al te graag revanche nemen voor de pijnlijke thuisnederlaag die ze eerder deze maand opliepen tegen Menen.

Maar Frank Depestele begon desondanks met grote zorgen aan de partij want hij kon geen beroep doen op zijn Torhoutse springveer Seppe Rotty. De aanvaller verzwikte maandag op training zijn enkel. Het is nog onduidelijk hoe lang Rotty buiten strijd is. Vanneste mocht als vervanger opdraven.

Afstraffing

Maar Menen zat niet lekker in de match en het moest een 5-14 goedmaken. Ei zo na lukte dat maar verder dan 18-20 kwam het niet. In de tweede set werd het helemaal tureluurs gespeeld. Het werd zelfs een heuse afstraffing voor Sinnesael en zijn gevolg.

Lapkov scoorde te weinig en ook de hoekaanvallers konden dat gebrek aan scorend vermogen niet opvangen. Menen klampte nog aan maar de Limburgers wonnen logisch en houden Menen zo achter zich.

Voor beide ploegen was het meteen de laatste wedstrijd van het jaar. Na een korte winterstop gaat het volleyverhaal begin 2021 verder voor Menen. De reguliere competitie wordt eerst nog afgewerkt en dan mag Menen zich met drie andere ploegen in de titeldebatten mengen. Roeselare is nu al torenhoog favoriet.

(MPM/)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.