Decospan laat zege schieten tegen Maaseik

© MP
Redactie KW

Menen stond dicht bij een nieuwe stunt tegen Maaseik, maar het kraakte na een 18-15-voorsprong in de vierde set. Decospan moest finaal de duimen leggen na een tiebreak: 2-3 (24-26, 25-22, 25-19, 23-25 en 14-16).

Voor Decospan VT Menen kwam deze match op een ideaal moment want het had zelf de eerste drie competitiematchen gewonnen (vorige week nog met 3-2 van Aalst) terwijl Maaseik ondanks de winst tegen Gent nog zoekt naar de beste vorm. Depestele wijzigde zijn ploeg op twee plekken: Andersen kwam in het midden in de plek van Dedeyne, Brems zag zijn goede invalbeurt van vorige week beloond met een basisplek. Bij Maaseik ontbraken coach Banks en speler Martinez nog steeds omwille van een positieve coronatest vorige week.

Kindt -ex-Maaseik- had blijkbaar wat last van de stress in de aanvangsfase (3-7) maar veegde de twijfels nadien eigenhandig weg met een handvol punten: zowel aanvallend blokkerend als serverend: 16-13. Het moeilijkste leek dan voorbij voor Menen maar Maaseik knabbelde de achterstand helemaal weg: 19-20 na een blok op Rotty, Lomba scoorde dan weer voor Maaseik (19-21). Decospan werkte de 22-24 nog spectaculair weg na gek defensief werk van Kindt en zijn maats. De zaal ontplofte toen Lankinen de 24-24 op de bordjes blokte, de Maaslanders bleven nadien wel koel genoeg.

In set twee leek Menen op weg naar een rustig begin wanneer de ref de 4-1 toewees maar hij keerde nadien na overleg met de lijnrechter vreemd genoen terug op zijn stappen. 3-2 dus en nadien scoorde Maaseik de 3-3. Decospan had ondertussen een gele kaart gepakt voor protest en het bleef ook eventjes moeilijk voor de wedstrijdleiding.

Het zout verdween dan wel uit de match en Maaseik liep uit tot 11-14 na een ace van Lomba. Decospan toonde dat het ook best kon serveren: eerst scoorde Brems een ace, Rotty deed hem bij 15-15 na. Spanning en ambiance genoeg in de goed volgelopen Vauban, zeker wanneer Kindt met 21-20 de Maaseikse coach in een time-out dreef. De ingevallen Akseli sleepte Menen naar 1-1 in sets.

Een paar personeelswissels bij de start van de derde beurt met Akseli die bleef staan ten nadele van Brems en bij Maaseik mochten de jonge Belgen Mc Cluskey en Thys opdraven. Maar Maaseik bakte er niet veel meer van, de supporters zetten bij 20-15 zelfs de mexican wave in. Simon Plaskief -wat een wedstrijd van de youngster- duwde de Maaseikse interimcoach in de wanhoop: 21-15 en Menen naar 2-1.

De vierde set kende vreemde wendingen: Maaseik klom naar 6-10 om nadien tegen een 18-15 aan te kijken om dan nog even later weer op een gunstige 19-21 te komen. Het kon nog alle kanten uit in deze wispelturige match. Maaseik via 23-23 naar 2-2 na een pijnlijke toetsfout bij de thuisploeg.

Dan maar alles op de tiebreak waarin de spanning weer te snijden was. De eerste kloof kwam er na een blok op Seppe Rotty: 6-8, de sterk ingevallen Reggers sloeg Maaseik naar 6-9. Over and out? Helemaal niet want Decospan reageerde met 3 opeenvolgende punten: 9-9. Bij 10-12 weer slechte papieren voor Menen, de 12-12 oogde al beter. In de staart van de match bleef Maaseik dan toch overeind.

Menen krijgt volgende week de derde topper op rij voorgeschoteld, want het gaat dan op bezoek naar Haasrode-Leuven. De Vlaams-Brabanders versterkten zich in het tussenseizoen met drie Red Dragons (Tuerlinckx, Van Elsen en Valkiers) en willen zo aansluiting krijgen met de absolute top van het Belgische volleybal. Supportersclub Ziejollid legt een bus in voor deze interessante affiche op verplaatsing.

(MPM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.