Clubicoon Hendrik Tuerlinckx verlaat Knack Roeselare na dertien seizoenen en trekt naar Haasrode-Leuven

Hendrik Tuerlinckx speelde 13 seizoenen voor Knack Roeselare.© Bart
Hendrik Tuerlinckx speelde 13 seizoenen voor Knack Roeselare.© Bart
Redactie KW

Clubicoon en aanvoerder Hendrik Tuerlinckx (33) verlaat op het einde van dit seizoen Roeselare. Dat heeft de volleybalclub donderdag bekendgemaakt. De hoofdaanvaller speelde dertien seizoenen bij de West-Vlamingen. Zijn volgende uitdaging ligt bij Haasrode-Leuven.

Hendrik Tuerlinckx begon zijn carrière als professioneel volleyballer in het seizoen 2006-2007 bij VC Averbode/Everbeur. Na één seizoen trok hij naar Pallavollo RPA Perugia in de Italiaanse SuperLega.

Het seizoen erop haalde Knack Volley Roeselare Hendrik naar West-Vlaanderen waar hij dertien seizoenen speelde (2008-2009 tot en met 2020-2021). Al die jaren bleef hij trouw aan zijn ‘club of hearts’, ondanks tal van mooie en lucratieve aanbiedingen uit Italië, Polen, Frankrijk en Duitsland maar ook uit Japan en Argentinië.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Maar zijn band met de andere ‘golden boys’, met de supporters, met het clubbestuur en de vele vrijwilligers was héél sterk.

De nieuwe uitdaging waarover Hendrik Tuerlinckx het bij zijn op video ingesproken afscheid aan Knack Volley had ligt in Leuven. Hij onderschreef er een contract voor drie seizoenen.

In de dertien seizoenen Knack Volley haalde de opposite zes titels en acht bekers, hij werd vier keer uitgeroepen tot ‘Speler van het Jaar’.

Terug naar waar het begon

“Ik kende een fantastische periode bij Knack en hou er niets dan vrienden aan over. Roeselare zal altijd een aparte plaats krijgen bij ons want onze kinderen werden er geboren”, zegt Hendrik Tuerlinckx. “In deze nieuwe uitdaging keer ik terug naar waar het volleybal voor mij begon.”

“Ik zette bij Haasrode/Leuven als jeugdspeler mijn eerste volleybalstappen. Nu vind ik er een nieuwe sportieve uitdaging in een veelbelovend project. Haasrode/Leuven is al enkele seizoenen goed aan het werk en ik wil er een aandeel hebben in de groei van Haasrode/Leuven. Door die interessante voorwaarden en de zekerheid van een driejarig contract keren wij ook dichter bij onze familieroots terug. Ik wil wel eerst nog mijn zevende titel met Knack pakken.”

Zaterdag speelt Roeselare zijn laatste wedstrijd van de Champions Final 4 in Haasrode/Leuven. De thuisploeg heeft niets meer te winnen of te verliezen. Knack Volley moet er winnen om als leider het thuisvoordeel te behouden voor de meervoudige finale. (PS/RB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.