Arno Van de Velde weer bij Knack Volley

© (Foto VDB)
Redactie KW

Middenman Arno Van de Velde speelt het komende seizoen weer bij Knack Roeselare. De 26-jarige Arno Van de Velde, ook centrumspeler bij de nationale ploeg de Red Dragons, onderschreef heel onverwacht een overeenkomst voor één seizoen.

“Wij kregen enkele dagen geleden het bericht dat onze middenman Georg Huhmann die nog een contract voor één seizoen had het volleybal voor bekeken houdt, zijn privéleven een andere oriëntatie wil geven en het volleybal on hold zet”, zegt directeur Dirk Specenier. “Het kwam er op aan om zo rap mogelijk naar een alternatief te zoeken. Dan kwamen wij bij Arno Van de Velde terecht die ons in het seizoen 2018-2019 verliet. Hij vervolledigt het middencompartiment dat al uit Pieter Coolman en Rune Fasteland bestaat.”

Arno Van de Velde kwam als 16-jarige in het seizoen 2012-2013 als 16-jarige rechtstreeks over van de Topvolleybalschool in Vilvoorde. Hij was de vervanger voor Wouter Verhelst die geblesseerd noodgedwongen afhaakte in de Knack-kern. De talentvolle middenman kreeg onder de coaches Emile Rousseaux en Steven Vanmedegael volop de tijd om zich tot basisspeler te ontwikkelen. Hij werd ook middenman van de nationale ploeg. Met Knack verzamelde hij vijf landstitels en evenveel bekers naast drie supercups. Van Knack verkaste hij naar Sète, vorig seizoen speelde hij bij Friedrichshaven. Van de Velde vervoegt de Knack-kern na de zomercampagne van de Red Dragons die met het EK in het Poolse Krakov begin september afgerond wordt. Bij de Red Dragons speelt hij samen met Knack-passeur Stijn D’Hulst. (RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier