“Liever een bekerfinale”

"Vooral de coach speelt een grote rol in dit succesverhaal", aldus voorzitter Pierre Vandeputte. (Foto MPM) © MPEM
Redactie KW

Door de straffe prestaties in de beker en competitie, zou je haast vergeten dat Par-ky Menen donderdag begint aan zijn Europese avontuur. Voorzitter Pierre Vandeputte windt er geen doekjes om. “De Challenge Cup is momenteel bijzaak.”

Het zijn hoogdagen voor Pierre Vandeputte. De 44-jarige voorzitter van Par-ky Menen ziet zijn ploeg dit seizoen uitzonderlijk sterk presteren. Niet alleen kroonde de grensploeg zich vorige week tot herfstkampioen, maar het is nog op drie fronten actief. In de competitie loopt alles op wieltjes, in de beker wacht een halve finale tegen Knack Roeselare en donderdag start in de Vauban het Europese avontuur tegen het Zwitserse Schönenwerd. “Wie had dat verwacht?”, lacht Pierre Vandeputte. “Ik wist dat er veel talent in deze jonge ploeg schuilde, maar een eerste plaats is toch een grote verrassing. Vooral de coach speelt een grote rol in dit succesverhaal. Ratko Peris kan als geen ander een ploeg tot een sterk geheel kneden. Hij staat heel dicht bij zijn spelers. Ook wordt elke wedstrijd tot in de puntjes voorbereid. Zo weet iedereen goed wat van hem verwacht wordt. Die automatismen werpen nu hun vruchten af.”

Aangenaam verrast

Menen verwelkomde dit seizoen maar liefst zeven nieuwe gezichten. Voorzitter Vandeputte is aangenaam verrast door enkele aanwinsten. “Fransman Julien Winkelmuller is daar zeker een van. De 22-jarige opposite is struis gebouwd en hij straalt fenomenaal veel power uit. Maar ook vaste waarden zoals Górski, Ver Eecke en Sinnesael zijn aan een sterk seizoen bezig. Ze bewijzen elke match dat ze op dit niveau thuishoren.”

In een overvolle agenda begint Par-ky Menen donderdag aan zijn Europese avontuur. Tegenstander van dienst is het nobele onbekende Schönenwerd uit Zwitserland. “Ik ben blij dat we weer Europees actief zijn, maar ik moet ook eerlijk toegeven dat het Europese avontuur van ondergeschikt belang is. Geef mij liever een bekerfinale. Dat zou de kers op de taart zijn na een nu al uitzonderlijk seizoen.”

“Een kwalificatie zou mooi meegenomen zijn, maar bij een uitschakeling zal ik even goed slapen”

Over Schönenwerd kan Vandeputte niet veel vertellen. “Ik ken die ploeg niet, maar de sportieve cel deed de voorbije weken haar werk. Volgens sportief directeur Ron Andelhof is Schönenwerd zeker een haalbare kaart. Persoonlijk wil ik vooral thuis een mooie prestatie zien. En gaan we door, dan is dat mooi meegenomen, maar bij een uitschakeling zal ik even goed slapen.”

Schrik voor blessures

“De matchen volgen elkaar in sneltempo op. Dat vergroot de kans op blessures. Hopelijk geraakt iedereen heelhuids uit het Europese duel, want blessures zouden de bekerambities zwaar hypothekeren. Met twaalf spelers is onze kern ook niet van de breedste. We hebben iedereen nodig als we in de beker en competitie nog ver willen raken.”

Of Menen al dan niet doorstoot in de Challenge Cup, ook volgend seizoen zal de grensploeg de kans op Europees volleybal met beide handen grijpen. “We kozen er vorig seizoen bewust voor om Europees niet aan te treden. Toen was er sprake dat we zelf moesten instaan voor een nieuwe volleybalzaal, terwijl stad Menen nu de bouw op zich neemt. Hopelijk blijven we het goed doen. Dan kunnen we volgend seizoen Europees wat hoger mikken. Maar voor genieten de beker en competitie absolute prioriteit”, besluit Pierre Vandeputte.

Donderdag 7 december om 20 uur: Schonenwërd – Par-ky Menen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier