Lien Vanryckeghem met Elckerlyc tegen ex-ploeg Bevo: “Speciaal, maar tijdens de match is het bittere ernst”

Lien Vanryckeghem. (foto Kurt)
Redactie KW

De dames van Elckerlyc Zwevezele A zijn veelbelovend aan de competitie begonnen. Na drie wedstrijden telt het team van trainer-coach Kris Dubois acht punten. Zaterdag staat de eerste verplaatsing van het seizoen op het menu, naar Bevo Roeselare C. Een speciale match voor Lien Vanryckeghem.

“We zijn best tevreden over onze competitiestart”, stelt de 20-jarige Lien Vanryckeghem. “In de wedstrijd tegen VT Brugge lieten we ons verrassen, maar in de andere matchen gaven we geen enkele set prijs.”

“De wedstrijd van dit weekend tegen Bevo is uiteraard heel speciaal voor mij, want we spelen tegen de ploeg waar ik vijf jaar actief was. Ik speelde niet in dezelfde ploeg als de meisjes die zaterdag aan de andere kant van het net staan, maar ik ken wel verschillende speelsters vrij goed. Ik ben alvast heel tevreden om hen terug te zien, maar het is niet de bedoeling om tijdens de wedstrijd lekker met elkaar te keuvelen. We gaan naar Beveren om te winnen. Ik zal zeker geen medelijden hebben met de tegenstrever. Na de wedstrijd kunnen we dan samen gezellig iets drinken, maar tijdens de wedstrijd is het bittere ernst.”

Het is een publiek geheim dat voorzitter Eddy Vancauwenberghe de ambitie koestert om met Elckerlyc ooit eens in de nationale reeksen te spelen. “Ik speelde met Bevo Roeselare in Liga B en wil uiteraard ook heel graag terug op een hoger niveau spelen. Heel wat meisjes van onze ploeg kunnen probleemloos het niveau van derde nationale aan. Ik wil er alles aan doen om de ambitie van de voorzitter waar te maken. Ik weet dat onze coach liever niet praat over promotie, maar ik vind het helemaal niet fout om ambitieus te zijn. Deze ploeg heeft immers al zo vaak net naast een prijs gegrepen.”

Helemaal thuis

De Oostkampse tandartsassistente voelt zich al helemaal thuis bij Elckerlyc Zwevezele. “Mijn integratie verliep vlekkeloos, want Elckerlyc is net als Bevo Roeselare een heel warme en familiale club. Heel wat speelsters kennen elkaar al lang en wonen in de buurt, maar wie erbij komt, wordt goed opgevangen. Jammer dat ik eerst nog wat sukkelde met een oude blessure, maar sinds de start van de competitie ben ik terug helemaal fit.”

Wie de rangschikking bekijkt, kan nu al opmaken dat een drietal ploegen wellicht voor de titel zal strijden. “DV Waregem, Bevo Roeselare B en Kerdavo Avelgem worden serieuze concurrenten. We zullen elke wedstrijd op onze hoede moeten zijn. De ploeg die het minste steken laat vallen bij teams uit de buik van de rangschikking zal zonder twijfel kampioen worden.”

(PD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.