Libero van Hermes verrast toekomstige club met knap punt

Margo Voets zorgde afgelopen weekend voor een hoogtepunt bij de 3-1-zege van Hermes Oostende tegen VC Oudegem.

Margo Voets (Foto KVDP)

Het was een prachtweekend voor Hermes Oostende, dat in eigen huis met 3-1 won van VC Oudegem. Door deze zege en het verlies van concurrent VDK Gent beëindigt Hermes het seizoen namelijk op een historische derde plaats in Liga A.

https://www.youtube.com/watch?v=QV72fxPb7k4

Voor libero Margo Voets werd het alvast een speciaal duel. Vorige week moest de 19-jarige Antwerpse nog vervangen worden door hartkloppingen, maar voor de topper tegen haar toekomstige ploeg tekende ze opnieuw present. Meer nog: Margo Voets liet hét punt van de partij optekenen. Toen spelverdeelster Yana De Leeuw een verdediging voor haar rekening nam, kwam de libero zoals steeds opdraven voor de overname. Zij verraste echter de tegenstand met een listige tweedehandsbal en kon op die manier scoren.

Te zien op internationale volleybalsite

Volgens het reglement mag een libero niet scoren met een aanvallende actie als de handen de hoogte van het net overschrijden. “De dag dat ik boven de netrand kom, is in het jaar 3015”, lacht Margo de twijfels weg via sociale media. Assistent-coach Sven Govers had het knappe punt alvast vastgelegd en op YouTube geplaatst, wat uieindelijk leidde tot een eervolle vermelding op de gerenommeerde internationale website van World of Volley.

(AD)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.