Leonis Dedeyne uit Torhout en Kevin Bossée uit Ichtegem spelen topvolley in Liga A

Kevin Bossée en Leonis Dedeyne hebben het naar hun zin bij Haasrode-Leuven. © (foto PDC)
Redactie KW

Twee West-Vlaamse topvolleyballers zijn dit seizoen in Liga A aan de slag bij Haasrode-Leuven. Zowel Leonis Dedeyne (25) uit Torhout als Kevin Bossée (20) uit Ichtegem maakten de overstap van Caruur Volley Gent naar de ambitieuze club uit Vlaams-Brabant.

Beide streekgenoten genoten hun sportieve opleiding hoofdzakelijk in de Topsportschool in Vilvoorde en werden vorig jaar door Kris Eyckmans, de coach van hun huidige club, gevraagd om naar Leuven te komen.

Vooral voor Leonis Dedeyne was dit geen eenvoudige beslissing. “Ik was aan een nieuwe uitdaging toe en vond dat het tijd was om een stapje hoger te zetten. Op maandag en dinsdag werk ik echter als cost accountant in Waregem waardoor ik enkele trainingen mis maar blijkbaar was dit geen onoverkomelijk probleem voor onze coach. De andere dagen verblijf ik in Leuven en kan ik me volledig concentreren op mijn sportieve activiteiten.”

afstandsonderwijs

Voor Kevin Bossée had de overgang naar zijn huidige club iets minder voeten in de aarde. “Vorig jaar studeerde ik in Gent maar dit jaar opteer ik om mijn studies sport- en cultuurmanagement via afstandsonderwijs af te maken. Ik woon tijdens de week in Leuven zodat ik me gemakkelijk kan vrijmaken voor de trainingen.”

Zowel Leonis als Kevin zijn vol lof over de sportieve omkadering binnen hun club.

“Haasrode-Leuven is echt een goed gestructureerde vereniging. De begeleiding en de omkadering zijn hier super. Naast de drie trainers is er ook nog een medisch team met een dokter, kinesist, osteopaat en psychologe waarop we indien nodig een beroep kunnen doen. Elke week worden we negen keer op de club verwacht. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag staat in de voormiddag een fysieke training op het programma terwijl we elke dag in de namiddag een baltraining afwerken.”

Vorig weekend verzekerde Haasrode-Leuven zich na het eerste luik van de reguliere competitie van een vierde plaats. Hierdoor moeten beide West-Vlamingen in de komende weken vol aan de bak om zich alsnog te kwalificeren voor de play-offs.

“Het was onze doelstelling om vierde of vijfde te worden en daarin zijn we geslaagd, maar de laatste weken loopt het wat minder. Nu staan drie belangrijke wedstrijden tegen Tectum Achel op het programma waarin we moeten bewijzen dat we een plaats bij de top vier van het land waard zijn”, aldus Leonis.

heupoperatie

Zowel Kevin Bossée als Leonis Dedeyne hebben nog geen beslissing genomen over een verlengd verblijf bij Haasrode-Leuven.

Voor de jongste van het West-Vlaamse duo lijkt de beslissing iets eenvoudiger. “Ik voel me goed bij deze club en heb het best naar mijn zin in Leuven. Ik woon hier op een appartement en kan me volledig concentreren op mijn sport. Aangezien ik mijn studies via afstandsonderwijs afwerk, kan ik eigenlijk overal wonen, maar ik wil ook niet overhaast een beslissing nemen.”

“In het begin van het seizoen heb ik door een heupoperatie verschillende wedstrijden gemist waardoor ik pas sinds kort als libero op een basisplaats kan rekenen. We zien wel wat er op me afkomt, want ook een avontuur in het buitenland sluit ik niet uit“, aldus Kevin Bossée.

Voor Leonis Dedeyne is niet enkel het sportieve bepalend bij de beslissing om ook volgend jaar nog in Leuven te spelen. “Mijn vriendin studeert binnenkort af en weet nog niet waar ze zal werken. Ook mijn werkgever moet voldoende flexibel blijven zodat ik ook in de toekomst zo weinig mogelijk trainingen moet missen.”

Het wordt geen gemakkelijke beslissing. Sportief zit ik heel goed bij Haasrode-Leuven en mijn polyvalentie is een grote troef. Ik maak me bijgevolg weinig zorgen om mijn sportieve toekomst.” (PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier