Lennik wijst Knack in drie sets terug

© Foto: Soenar Chamid

In een overbodige partij, zowel Knack Roeselare als Lennik waren al zeker van de finale met voor Knack het thuisvoordeel er bovenop, klopte Lennik in drie sets Knack.

De opstelling van beide teams wees al op de cijfermatige belangloosheid van deze confrontatie. Coach Rousseaux liet zowel spelverdeler Tervaportti als opposite Tuerlinckx en middenspeler Coolman rusten, kwam er maar even in de derde beurt, waar Verhanneman maar de derde set aantrad. Speelden dus wel spelverdeler D’Hulst, opposite Dedeyne, middenspelers Van De Velde en Paulides, receptie-hoek Claes en Rousseaux. Ook twee libero’s waar Dejonckheere de recepties nam en Creus er in verdediging geregeld inkwam. Daardoor stond Tuerlinckx niet eens op het scheidsrechtersblad. Bij Lennik opteerde coach Devoghel voor Möller aan de spelverdeling waar Verschueren rust kreeg, ook Baetens bleef inactief.

De drie sets kenden hetzelfde scenario met Lennik dat elke set geholpen door foutjes bij Knack een drietal punten uitliep en Knack dat in elke setslot nog aandrong naar deelwinst. De eerste set kwam Knack tot 23-22 terug als Lennik afrondde. De eerste herneming remonteerde Knack van 19-15 naar 24-23 en in set drie sloeg Knack een 17-15 naar 21-22 en 23-24 om maar kon de setbal niet verzilveren. Opgemerkte prestatie toch van opposite Dedeyne die in totaal 16 punten scoorde en afwerkte tegen 51%.

Woensdag 22 april gaat het op Schiervelde tegen datzelfde Lennik wél om de knikkers in de eerste finale confrontatie naar drie winnende wedstrijden. Uiterlijk op 3 mei is de kampioen gekend als de finale over vijf wedstrijden gespeeld wordt.

Setstanden: 25-22, 25-23 en 26-24.