Lendelede vlot in drie sets weg bij Zoersel

Jeroen Balduyck. © (Foto VDB)

Autoritair leider B&W C Lendelede ging bij Zoersel probleemloos 0-3 winnen. Alleen de derde beurt kon de thuisploeg even de neus aan het venster steken.

Lendelede opende zonder opposite Vandenberghe die nog lichte hinder ondervond van een blessure. Meid voor alle werk Paulides kon zich dan maar uitleven op die stek en deed het weer voortreffelijk. Met de receptie/hoekspelers Balduyck en Coucke, de centrumspelers Verhelst en Hollez en spelverdeler Vanooteghem stond een pak ervaring op het veld en daartussen veegde libero Bisaerts alles van de vloer.

Zowel de eerste als tweede beurt legde Lendelede de servicedruk heel hoog en de thuisploeg kwam daar moeilijk onderuit. Lendelede had in beide deelbeurten een vroege bonus die de eerste set naar 20-25 en de tweede beurt naar een heel vlotte 16-25 doorgetrokken werd want de Lendeleedse aanvallers scoorden slag op keer.

Alleen de derde beurt kon Zoersel zich ook even tonen en een kleine voorsprong bijeenslaan. Halfweg de set kon Lendelede evenwel aansluiten en probleemloos naar de 22-25 en volledag winst doorgaan.

Black and White Company Lendelede blijft ook na negen wedstrijden ongeslagen en zonder puntenverlies op kop. Zaterdag 8 december staat de derby Lendelede-Marke/Webis of de nummers één tegen twee op het programma.