Lendelede verliest met 0-3 van Gent in bekerwedstrijd

De dames van Lendelede juichen na een gewonnen punt, maar moesten uiteindelijk hun meerdere erkennen in Gent. © foto VDB
Redactie KW

B&W C Lendelede verloor de heenwedstrijd van de kwartfinale van de Belgische beker in drie sets tegen VDK Gent. Daarmee is de halve finale ver weg. Lendelede verloor de inleidende sets met 20-25 en kwam de derde beurt niet verder dan 17 punten.

Deze bekerpartij betekende het heroptreden van Verrelst op de receptiehoek samen met Zwaanswijk. Madsen en Demyttenaere stonden in het midden met De Leeuw als spelverdeelster en Vandewiele als hoofdaanvalster. Voets stak in de liberotrui. De thuisploeg begon hoopgevend want hield op het scorebord gelijke tred tot 18-18. Maar dan trok Gent het tempo op, maakte het de kloof naar 19-22 om met 20-25 gedecideerd eerste deelwinst in te schrijven.

Belangrijke afwezige

Zelfde scenario de eerste herneming met een tot 7-7 aanklampende thuisploeg. Maar dan al was duidelijk dat Gent, dat nog niet verloor dit seizoen, een trapje te hoog gegrepen was voor Lendelede. De bezoeksters toonden zich in alle spelonderdelen de betere ploeg. Bij 7-11 stond een beslissende kloof op het bord die niet meer kon gedicht worden door een moedige thuisploeg, die nog altijd Coessens mist. De Nederlandse is zeker nog enkele weken out. Ook Smeets is nog niet fit genoeg. Zij kwam de derde set wel even in aan de service maar meer kan zij momenteel niet doen.

Gouden set

Coach Wittebolle probeerde het de derde set met Neyt als opposite. Ook die ingreep bracht geen soelaas voor Lendelede dat snel tegen een 8-13 aankeek, een 13-21 nog even kon dichten maar uiteindelijk toch met 17-25 ook de derde set verloor.

Zondag staat in Gent de terugwedstrijd op het programma. Lendelede moet met 0-3 of 1-3 winnnen wil het een gouden set versieren om in extremis de kwalificatie te halen.

(RB/ foto BVB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier