Lendelede verliest in de belle bij Tchalou

© VDB
Redactie KW

B&W C Lendelede dames verzuimde bij nieuwkomer Tchalou om een riante 0-2 naar eerste winst door te trekken en kwam er in de beslissende set niet meer aan te pas.

Lendelede miste wel Coessens die voor nog heel de heenronde out is, Verrelst die nog twee weken aan de kant staat en Smeets die verleden week uitviel. Coach Wittebolle had maar negen speelsters meer ter beschikking waaronder maar één receptie/hoek waardoor Neyt naar de hoek geschoven werd. Vandewiele stond op de opposiet. Demyttenaere speelde met een ingepakte dij, want ze was niet helemaal topfit. Het belette de inleidende sets niet dat Lendelede de wedstrijd controleerde via behoorlijk volleybal waar het jonge en onstuimige Tchalou er weinig van terecht bracht en een overlast aan persoonlijke fouten etaleerde. Die verklaren de overtuigende 14-25 en 12-25 in de inleidende beurten.

Vanaf de derde set evenwel schroefde Tchalou die foutenlast fors terug waar Lendelede op hetzelfde niveau doorging, maar wel liefst zeven opslagmissers liet noteren. Dat hielp de thuisploeg aan de 25-21 aansluitingsset en gaf meteen een vertrouwensboost. Lendelede kreeg nog moeilijk een bal op de grond en moest in set vier de belle toestaan met 25-19. Daarin ging het van kwaad naar erger voor Lendelede dat rap een grote achterstand opliep en geen vuist meer kon maken om 15-4 te verliezen.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier