Lendelede verliest 1-3 van As/Tongeren

De Finse Michaela Madsen zette haar beste seizoensprestatie neer. © VDB

Black and White Company Lendelede keek, na twee overwinningen op rij voor eigen supporters fusieploeg As/Tongeren, met vertrouwen de confrontatie tegen de tweedegeklasseerde aan en hoopte stilletjes op puntengewin.

Coach Wittebolle gaf het vertrouwen aan het receptie-hoekduo Zwaanswijk en Verrelst, in het centrum posteerde hij Madsen en Sercu, Demyttenaere was afwezig door ziekte, Smeets was hoofdaanvalster en De Leeuw verzorgde de distributie. Voet was de libero en Coessens kon na blessure na revalidatie al even in het achterveld ingebracht worden.

De inleidende beurt nam de thuisploeg aanvankelijk het voortouw, maar de bezoeksters sloegen naar 17-17 terug. Dat was vooral het werk van middenspeelster Cools en receptie/hoek Hawinkel die omzeggens niet af te stoppen waren. Maar ook omdat Lendelede in dat wedstrijdmoment minder zuiver stopte en het bezoekend blok counterde. As/Tongeren rondde met 19-25 de eerste set af.

Lendelede sloeg in de eerste herneming wel sterk terug. Onder impuls van de Finse Madsen, die haar beste seizoensprestatie neerzette, liep de thuisploeg maar liefst 10-1 uit. Die bonus werd geleidelijk aan uitgediept naar de overtuigende 25-14 gelijkmaker.

De derde beurt ging het gelijk op naar 9-9 als As/Tongeren stilaan een bonus van vier punten kon slaan naar 13-17. Lendelede kon wel nog even remonteren, maar dichter dan 20-21 bracht dit de thuisploeg niet. Uiteindelijk maakte de grotere bezoekende aanvalskracht het verschil naar de 22-25 verdubbeling.

De fusieploeg ging op zijn elan door naar 3-8 en 11-16 de vierde beurt eer Lendelede weer enigszins zichzelf werd. Lendelede dreigde nog naar de beslissende set maar bleef steken op 20-21 eer Cools aan het net voor de bezoeksters naar 22-25 beslechtte.