Lendelede telt Marke-Webis uit voor de titel

Redactie KW

In een sfeervolle derby heeft Lendelede met 1-3 (20-25, 21-25, 25-15 en 21-25) aan het langste eind getrokken tegen Marke-Webis. Daarmee maakt Lendelede nog kans op de titel terwijl MWB de kampioenendroom mag opbergen.

Drama bij Lendelede waar Bert Neyrinck ontbrak. Hij is gisteren van een klimmuur van 10 meter hoog naar beneden gevallen. Hij heeft daarbij een ernstige schedelbasisbreuk opgelopen en ligt nu op intensieve zorgen in het UZ in Gent. De wedstrijd begon met enkele minuten vertraging omwille van een lichtpanne. De zaal -met extra tribune- was te klein voor de vele toeschouwers. Niet iedereen vond een zitplaatsje.

Marke-Webis begon aarzelend aan de match en zag Coucke en Paulides uit alle hoeken scoren. Na een nieuw punt van de Nederlander moest Kris Tanghe bij 8-15 al naar zijn tweede time-out grijpen. Na een beklijvende rally werd Coucke afgeblokt maar dichter dan de 13-17 zouden Dewyspelaere en maats niet meer komen.

In set twee ging Coucke al snel door de enkel, hij werd vervangen door Jan Verhelst. Het spel werd ontsierd door vele opslagmissers aan beide kanten. Het niveau daalde zienderogen, maar Lendelede hield wel het best stand tussen alle slordigheden: 8-10. De thuisploeg kwam na een discutabel punt voor het eerst op voorsprong bij 12-11, nadien nam Lendelede het heft weer in handen.

Lendelede telt Marke-Webis uit voor de titel

Een heel ander verhaal in het derde spel met een thuisploeg die opeens brandhout maakte van de tegenstander: 9-1 na een misser van Hollez. De twee time-outs van Hungenaert deden het tij niet keren. Receptioneel maakten de bezoekers gewoon teveel fouten.

Van Den Driessche acete in set vier naar 9-8 maar dan staken Balduyck en zijn teammaats weer een tandje bij. Marke-Webis zag sterretjes in receptie, Lendelede maakte daar dankbaar gebruik van om de match naar zich toe te trekken.

Dankzij de driepunter kunnen de troepen van Bart Hungenaert nog meedoen voor de titel. Met nog twee wedstrijden te gaan, telt het evenveel punten als Nijvel dat wel een beter setgemiddelde heeft. De Waals-Brabanders maken dus het meeste kans op het kampioenschap.

(MPM/Foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier