Lendelede pakt volle buit bij buur Marke-Webis

Redactie KW

Lendelede heeft bij Marke-Webis de drie punten gepakt. Het won met 1-3 met 16-25, 20-25, 25-19 en 27-29 als setstanden.

Veel volk voor de eerste derby van het seizoen in Liga B, de supporters maakten er dan ook een heksenketel van. Toch hadden de thuisfans aanvankelijk weinig reden tot juichen want Lendelede maakte brandhout van de buren. Bij 3-10 mocht Jouret al naar de kant ten voordele van Louis Vandecaveye. De bezoekers bleven een hoog niveau ontwikkelen en de jongens van coach Van Huffel konden moeilijk volgen.

Tweede set

Na een receptiemisser van Balduyck begon Marke-Webis met een kleine voorsprong in set twee. Maar het spel verwaterde en de thuisploeg liet veel missers optekenen. De frustratie uitte zich in een geel karton voor libero Creus bij 16-25.

Geen belle

Opeens begon de machine van de Vandecaveyes te draaien en het was Lendelede dat in de derde beurt sterretjes zag. Coussens scoorde spectaculair bij 16-13 en Gilles Vandecaveye blokte naar een geruststellende 20-15.

Lendelede pakt volle buit bij buur Marke-Webis

Marke-Webis leek nog een belle uit de brand te slepen wanneer Louis Vandecaveye zijn ploeg naar 13-8 blokte. Daarna slopen er echter weer slordigheden in het spel van de groenhemden, Balduyck en Paulides scoorden vlotjes voor Lendelede (van 17-15 naar 21-20). Het slot was bloedstollend en Marke-Webis verzilverde de eerste setbal niet omdat Van den Driessche een muur van Delanghe op zijn weg tegenkwam. Het werd bij momenten bitsig en setter Hans Vanooteghem puurde energie uit de spreekoren aan zijn adres. Joppe Paulides maakte de klus af. Lendelede blijft zo aan de kop van de klassering terwijl Marke-Webis in de onderste regionen blijft hangen.

(MPM – foto’s MPM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier