Lendelede naar halve finale provinciale bekercompetitie

(archiefbeeld) © VDB
Redactie KW

B&WC Lendelede plaatste zich vrijdagavond met een 1-3 zege ten nadele van eerstedivisieploeg Packo Zedelgem voor de halve finale van de provinciale beker nationale divisie.

Die kwalificatie kwam er niet zomaar en de inleidende beurten werden beslecht op een tweepuntenverschil. Na het afbreken van de samenwerking met transter Mieke Moyaert nam assistent Raf Crombez de coaching op zich. Bij Lendelede hernam Genin Quentin na blessure met Hans Vanooteghem als spelverdeler.

De inleidende beurt kon Packo zich tegenover een minder vlot spelend Lendelede manifesteren en de tweepuntenbonus die er door het reeksverschil elke set was naar 27-25 deelwinst doortrekken. De tweede set leek dat aanvankelijk ook te kunnen want Zedelgem was zeker de mindere niet van de Liga B-ploeg, maar zag Lendelede ook al met het kleinste verschil 24-26 gelijkstellen. Zowel de derde als de vierde beurt moest de thuisploeg telkens in het setslot afhaken naar 22-25 en 20-25. In de halve finale die in heen- en terugwedstrijd betwist wordt, is eerstenationaler Pervol Ruiselede de bekeropponent.

Vanavond speelt Lendelede om 18 uur bij de voorlaatste Thimister. Verlies betekent meteen zoveel als zekerheid van de rode lantaarn op het einde van het seizoen. Sowieso verzaakt Lendelede volgend seizoen aan het ligavolleybal. Weet Lendelede alsnog die laatste plaats te ontwijken dan komt er een bijkomende stijger naar niveau 2 of eerste nationale na de competitieherindeling.

(RB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier