Lendelede mist maar in de belle de kwalificatie

Black and White Company Lendelede is uitgeschakeld in de Belgische beker door het 2-3 verlies van Oudegem dat het jongste seizoen verliezend finalist was.

Jutta Van De Vyver gaat er helemaal voor. © (Foto VDB)

De thuispploeg opende met 25-21, Oudegem stelde met het kleinste 24-26 verschil gelijk waarna de thuisploeg met 25-22 voor kwam. Oudegem dwong met 18-25 gemakkelijk de belle af om zich daarin met 8-15 van de kwalificatie te verzekeren.

Het was overigens een boeiende partij waarin coach Wittebolle in zijn basisopstelling het vertrouwen gaf aan de receptie/hoekspeelsters Verhelst en Coessens, de middenspeelsters Lecluyse en Stojanovic, Van de Vyver verzorgde de distributie en Smeets was de opposiet waar Vermander de liberotrui aantrok. Die eerste beurt liep Oudegem enkele punten uit naar maximaal 10-13 maar dan nam Lendelede de controle over via Smeets, Verhelst en Stojanovic. Bij 18-17 zorgend en blok van Lecluyse, twee aces van Van de Vyver en een blok van Smeets voor de 22-17. Die kloof kon Oudegem niet meer dichten en 25-21.

De eerse herneming maakte Lendelede bij 7-7 het verschil naar 11-8 en 16-13 als de wedstrijd door problemen met de wedstrijdtablet, die nog kinderziektes vertoont, welgeteld een kwartier stil lag. Lendelede kon blokkend en door foute bezoekende aanvallen naar 22-17 doorgaan. Maar dan was bij de bezoeksters Kindt niet meer af te stoppen en de bij 24-25 ingekomen Cianci verzilde het wedstrijdpunt naar de gelijkmaker.

In een tot 12-11 gelijk opgaande derde beurt maakten de middenspeelsters Lecluyse en Stojanovic samen met bezoekende aanvallende fouten het verschil naar 21-16 en dat was voldoende om met 25-22 te verdubbelen. Al zorgde Cianci die in set drie mocht starten voor het weerwerk van Oudegem.

In set vier leek Lendelede wel naar de kwalificatie te gaan. Zowel Stojanovic als Zwaanswijk scoorden naar 13-10. Maar dan bleek het beste er af bij de thuisploeg. Oudegem scoorde via een ace van Vandendriessche 14-15 en diezelfde speelster sloeg haar team vanop de servicelijn én aanvallend naar de belle want miste niets meer en serveerde Lendelede in last. Oudegem dwong met 18-25 de belle af om daarin via alweer Vandendriessche die aanvallend een 6 op 6 haalde waar de Lendeleedse dames niet meer scoorden de 8-15 kwalificatie veilig te stellen.

(RBD – Foto VDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.